X

Cine este funcționara de la Orhei reținută pentru „sacoșa neagră” cu sute de mii de lei

Cine este funcționara de la Orhei reținută pentru „sacoșa neagră” cu sute de mii de lei

Funcționara din cadrul primărie municipiului Orhei, care a fost reținută, în această dimineață, de către oamenii legii, ar fi Maria Pantalon, specialistă principală pe domeniul Construcții și infrastructură, tot ea membră a partidului politic „Șansa”, scrie Ziarul de Gardă, care face trimitere la surse apropiate anchetei.

Citește și: Și-a umplut copilul de vânătăi pentru că a făcut pipi în pantaloni

Precizăm că, în această dimineață, oamenii legii anunțau despre reținerea unei funcționare de la Orhei, după un raid în urma căruia s-au ridicat sute de mii de lei. De asemenea, a fost reținut și un curier, care este cetățean străin.

În urma perchezițiilor, în safeul din birou a fost ridicată o sacoșă neagră cu peste 600 000 de lei în plicuri – cu a câte 20.000-50.000 lei în fiecare plic. Totodată, dintr-un dulap  al biroului au fost ridicate și liste cu simpatizanți ai unui actual și ai unui fost partid, precum și înscrisuri de ciornă și telefonul funcționarei, care vor fi supuse cercetărilor.

În seara aceleiași zile, a fost reținut și curierul, un cetățean al Federației Ruse, care conducea o mașină de lux, în  Strășeni, pe traseul din proximitatea satului Pănășești, care a fost oprită de inspectorii INSP. Din portbagajul mașinii, lângă roata de rezervă, oamenii legii au ridicat o altă sacoșă neagră, care conținea peste 180 000 de lei și 200 de euro în plicuri.

Precizăm că Partidul  „Șansa” a fost exclus din alegerile locale generale din noiembrie trecut. Reprezentanții actualei guvernări afirmă că „Șansa” este acolitul formațiunii politice a fugarului penal Ilan Șor, care, în vara anului trecut, a fost scos în afara legii.  

Tags: functionara retinutaIlan ŞorMaria PantalonPartidul „Șansă”PCCOCSprimaria Orhei
Social