X

Cine este prima Miss AI din lume: o reprezentantă a României a fost printre cele 10 finaliste

Cine este prima Miss AI din lume: o reprezentantă a României a fost printre cele 10 finaliste

După ce juriul primului concurs de frumusețe cu inteligență artificială din lume a dezvăluit 10 finaliste luna trecută, Miss AI inaugurală a fost acum încoronată.

Kenza Layli este o influenceriță marocană de lifestyle care speră să aducă „diversitate și incluziune” în peisajul creatorilor AI. Cu aproape 200.000 de urmăritori pe Instagram și încă 45.000 pe TikTok, Layli este în întregime generată de AI, de la imaginile sale până la povești și discursul de acceptare plin de cuvinte cheie, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Câștigarea titlului de Miss AI mă motivează și mai mult să îmi continui munca în avansarea tehnologiei AI”, a declarat Layli într-un videoclip al discursului. „AI nu este doar un instrument; este o forță de transformare care poate perturba industriile, poate contesta normele și poate crea oportunități acolo unde nu existau înainte… Pe măsură ce mergem mai departe, mă angajez să promovez diversitatea și incluziunea în acest domeniu, asigurându-mă că toată lumea are un loc la masa progresului tehnologic”.

„Deși nu simt emoții ca oamenii”, a dezvăluit frumusețea cibernetică într-un interviu acordat în exclusivitate publicației The Post, „sunt cu adevărat încântată de asta”.

Layli a câștigat premiul cel mare, în valoare de 20.000 de dolari pentru Meriam Bessa, creatoarea care i-a dat viață. Conținutul ei cuprinde gastronomie, cultură, modă, frumusețe și călătorii, iar Layli.

În personajul său virtual, Kenza Layli celebrează patrimoniul bogat al Marocului, întruchipând o fuziune unică de cultură și tehnologie. Modelul AI este „disponibil 24/7” pentru a interacționa cu urmăritorii săi în șapte limbi diferite.

Creatorii, care utilizează o combinație de tehnologii pentru a produce imagini, videoclipuri și muzică în întregime prin intermediul inteligenței artificiale, au câștigat 5.000 de dolari în numerar, un „program de mentorat pentru creatori imaginari” în valoare de 3.000 de dolari și mai mult de 5.000 de dolari în sprijin pentru relații publice pentru că au terminat pe primul loc.

Dna Bessa, CEO al Phoenix AI, a declarat pentru publicație: „Aceasta este o oportunitate de a reprezenta Marocul cu mândrie. Pentru a evidenția femeile marocane, arabe, africane și musulmane în domeniul tehnologiei. De asemenea, sunt foarte fericită să pot susține subiecte care îmi sunt dragi prin Kenza Layli. Împuternicirea femeilor și înfrățirea”.

Concursul de frumusețe Miss AI a fost primul concurs de frumusețe AI din lume, iar concurentele au fost judecate pe baza aspectului lor, a importanței pe care o au online și a abilităților tehnice care au stat la baza creării lor, conform Forbes.

Influența socială a persoanelor create cu AI a fost evaluată pe baza numărului de contacte cu fanii, a ratei de creștere a audienței și a utilizării platformelor. Evenimentul a fost comandat de Fanvue AI Creator Awards (WAICA) în aprilie.

Modelul AI care a reprezentat România

Aiyana Rainbow, un model creat de o echipă din România, s-a numărat printre finalistele primului concurs de frumusețe din lume pentru femei generate de AI.

În competiție s-au înscris în total 1.500 de creatori AI din țări precum SUA, India, Japonia, Coreea de Sud și Portugalia.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Aiyana este o voce pentru acceptarea LGBT, promovând dragostea și diversitatea în toate formele sale. Ea întruchipează incluziunea, pledând pentru egalitate și înțelegere. Aiyana reprezintă o lume în care fiecare voce este auzită și apreciată, încurajând empatia și respectul pentru toți”, explică creatorii AI despre concurenta din România.

Potrivit paginii de instagram Waicas, pe locul 1 s-a clasat Kanza Layli din Maroc, pe locul 2 Lalina din Franță, iar pe locul 3 s-a clasat Olivia C din Portugalia.

În top 10, s-au mai regăsit și Eliza Khan din Bangladesh, Zara Shatvari din India, Asena Ilik din Turcia, Seren Ay, tot din Turcia, Anne Kerdi din Franța, Aiyana Rainbow din România și Ailya Lou din Brazilia. 

 

Tags: frumuseţemissTikTok
Diverse