Cine sunt candidații pentru funcția de judecător la CSJ

Publicat:

Cine sunt candidații pentru funcția de judecător la CSJ

25 de persoane candidează pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat lista candidaților care au depus cereri de participare la concursul pentru suplinirea celor 20 de funcții vacante, transmite Deschide.md.


Printre persoanele care candidează la funcția de judecător CSJ se numără procurorul general interimar, Ion Munteanu, și procurorul adjunct interimar al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Sergiu Brigai.

Cine sunt candidații pentru funcția de judecător la CSJ

Pe lista CSM se mai regăsesc Svetlana Balmuș, membra Consiliului Superior al Procurorilor, precum și avocați, procurori, magistrați ai Curții de Apel Bălți, ai Judecătoriei Chișinău și Judecătoriei Criuleni.

Directorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, de asemenea candidează la funcția de membru CSJ.

Concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție a fost anunțat pe 10 aprilie, după ce, în februarie, 16 judecători de la CSJ au depus cererile de demisie. Demisiile au avut loc pe fundalul inițiativei Ministerului Justiției de desfășurare a evaluării extraordinare a judecătorilor CSJ. Demisiile in corpore ale magistraților CSJ au fost catalogate de autorități drept „sabotaj”.

Cine sunt candidații pentru funcția de judecător la CSJ

În iunie, CSM a prelungit concursul de suplinire a funcțiilor la CSJ după ce în mai eșuase în numirea judecătorilor la CSJ.

Potrivit Legii cu privire la Curtea Supremă de Justiție, intrată în vigoare în aprilie, în componența CSJ intră 20 de judecători, 11 dintre aceștia fiind din rândul magistraților. Alții nouă sunt judecători din rândul avocaților, procurorilor sau profesorilor universitari în domeniul dreptului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord Un troleibuz cu circa 40 de pasageri la bord a fost implicat într-un accident...

Cursul valutar oficial la 3 iulie 2024

Cursul valutar oficial la 3 iulie 2024 Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro, dolarul American, leul românesc și hrivna ucraineană. În același timp,...

Ministrul Energiei, vizită de lucru la Atena

Ministrul Energiei, vizită de lucru la Atena Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va avea o întrevedere cu omologul său grec, Theodoros Skylakakis, în cadrul vizitei sale de...

Alexandru Tănase: Moldova nici pe departe nu se află pe punctul cel mai jos în partea ce ține de reforma justiției

Alexandru Tănase: Moldova nici pe departe nu se află pe punctul cel mai jos în partea ce ține de reforma justiției Reforma justiție este unul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.