Cine sunt judecătorii responsabili de dosarele turcului ucis la Chișinău

Publicat:

Cine sunt judecătorii responsabili de dosarele turcului ucis la Chișinău

Turcul care a fost ucis la Chișinău, săptămâna trecută, Izzet Eren, fiind lider al unei grupări criminale,  s-a aflat aproape doi ani pe teritoriul Moldovei chiar dacă trebuia extrădat de urgență autorităților britanice.

Citește și: Alarmant! 34 de incendii de vegetație în 24 de ore și 120 de ha distruse


Mai mult, el se afla în libertate în ciuda informațiilor care indicat asupra  riscului de securitate pe care îl prezenta. Potrivit deputatului Lilian Carp, acest lucru a fost posibil pe fonul tergiversării procedurilor de migrațiune și judecată.

Jurnaliștii de la anticorupție.md au analizat agenda ședințelor publicată pe Portalul Național al Instanțelor de Judecată și au constata că liderul grupării criminale, Izzet Eren, a avut 20 de ședințe în cauza pentru extrădare aflată în gestiunea judecătorilor Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, Elisaveta Buzu și Serghei Papuha. Cauza Eren Izzet vs. Biroul Migrație și Azil a fost în gestiunea magistratului Corneliu Guzun.

Elisaveta Buzu de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a amânat de 16 ori ședințele, iar judecătorul Serghei Papuha de la aceeași instanță – de 8 ori. Judecătorul Corneliu Guzun, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a amânat de două ori ședința.

La rândul său, Serghei Papuha a fost sancționat în 2021 pentru încălcarea termenelor de îndeplinire a acțiunilor de procedură, inclusiv a termenelor de redactare a hotărârilor judecătorești și de transmitere a copiilor acestora participanților la proces.

Precizăm că turcul Izzet Eren, care era liderul unei grupări criminale, era căutat prin sistemul Interpol. El a fost împușcat de șapte ori de un individ cu cagulă pe cap, care se deplasa pe o trotinetă electrică. Crima a fost comisă în plină stradă, la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei. Poliția a reținut doi suspecți.

În același timp, autoritățile au dispus inițierea unei anchete Interne la Inspectoratul General pentru Migrație al MAI.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sondaj IRI: Crețu, Gonța și Galben, în topul încrederii persoanele publice

Sondaj IRI: Crețu, Gonța și Galben, în topul încrederii persoanele publice Moldovenii au cea mai mare încredere în actorul Emilian Crețu și jurnaliștii Gheorghe Gonța...

Atac armat în apropierea unei moschei din Oman

Atac armat în apropierea unei moschei din Oman Patru oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi într-un atac armat în apropierea unei moschei...

13 ucraineni au cerut azil în Moldova după ce au fost surprinși trecând ilegal frontiera

13 ucraineni au cerut azil în Moldova după ce au fost surprinși trecând ilegal frontiera În  ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.