X

Cine va fi negociator pentru aderarea la UE?

Cine va fi negociator pentru aderarea la UE?

Viitorul negociator-șef al Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană va fi un vicepremier. A declarat șeful Cabinetului de miniștri  pentru nordnews, însă nu a specificat care dintre ei.

Citește și: Referendum sau „șmecheria” PAS?

Precizăm că în structura de cadre a Guvernului există trei poziții de vicepremier, care sunt ocupate de ministrul de Externe, Nicu Popescu, vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Anterior, în contextul zvonurilor că ministrul Popescu ar putea pleca de la Externe, șeful Cabinetului, Dorin Recean, a negat acest lucru. „Noi reorganizam activitatea Guvernului în contextul începerii negocierilor de aderare și se poartă discuții referitoare la stabilirea relațiilor între diverse instituții ale statului. Și, probabil în cadrul acestor discuții au apărut aceste zvonuri”, a explica anterior Dorin Recean.

În spațiul public se discută că Popescu va pleca, totuși, la Bruxelles, iar în locul lui ar putea veni Cristina Gherasimov, care a fost transferată de la Președinție în funcția de secretar general al MAEIE.

Tags: aderarea Republicii Moldova la UEDorin Receannegociator-şefNicu Popescu
Știrile zilei