X

Cine va gestiona spațiile comerciale din AIC. S-ar putea să aflăm la sfârșit de martie

Cine va gestiona spațiile comerciale din AIC. S-ar putea să aflăm la sfârșit de martie

Agenția Proprietății Publice (APP) a prezentat noul calendar al procesului de organizare a licitației publice pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterila din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC).

Citește și: Cursa aeriană Chișinău-Baku va fi operată de patru ori pe săptămână

Respectiv,  începând cu 21 februarie  și până pe 4 martie vor fi pregătite  documentele pentru inițierea licitației.

Pe  4 martie, APP va plasa anunțul de inițiere a licitației, pe 11 martie va fi dat startul  procedurii de depunere a ofertelor, etapă care se va încheia pe 25 martie la ora 17.00.

În perioada  26-28 martie vor fi examinate dosarele cu ofertele de participare la licitație, iar pe 29 martie va avea loc  desfășurarea publică a licitației cu strigare și anunțarea rezultatelor finale.

Precizăm că, tot astăzi, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunța despre anularea licitației anterioare invocând „sabotarea procedurii”.

„Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior și avem obligația să anulăm licitația și să inițiem o procedură nouă în termeni cât mai restrânși. Scopul lui Șor a fost să continue să extragă bani din spațiile aeroportului și să blocheze o licitație corectă”, a menționa Spînu.

Anterior, unii formatori de opinia și oponenți politici acuzau reprezentanții actualei guvernări de „aranjarea” condițiilor de participare pentru un anumit agent economic.

Tags: Aeroportul Internaţional ChişinăuAgentia Proprietati PubliceAICAPPspatii comerciale aeroport
Știrile zilei