X

Cineastul francez Claude Lelouch a rămas fără singurul exemplar al scenariului următorului său film în urma unui jaf

Cineastul francez Claude Lelouch a fost victima unui jaf comis în Paris în urma căruia a rămas fără singurul exemplar al scenariului următorului său film, a scris sâmbătă cotidianul Le Parisien citat de AFP. În urma evenimentului, el a lansat un “apel” către cei vinovaţi pentru a-i înapoia bunurile.

Furtul a fost comis în urmă cu o săptămână în faţa sediului companiei sale de producţie, Films 13, menţionează publicaţia. Cineastul tocmai se întorsese din concediu, parcase şi scosese din maşină trei genţi, potrivit agerpres .

“În timp ce am ocolit maşina, două dintre genţi au dispărut”, a povestit regizorul.

Citește și : Atentat sinucigaș la Bagdad. Cel puţin trei persoane au fost ucise

Potrivit Le Parisien, una dintre genţi conţinea singura copie a scenariului următorului film, intitulat “Oui et Non”, semnat de regizorul, scenaristul şi producătorul francez în vârstă de 80 de ani.

Lelouch, care a realizat, printre alte altele, pelicula ”Un homme et une femme”, a mărturisit că i-au fost furate şi mai multe caiete totalizând “o mie de pagini” în care se aflau note, mărturii şi observaţii scrise în decurs de cincizeci de ani.

“Am fost jefuit de valizele magice, cele care m-au însoţit toată viaţa”, s-a plâns Claude Lelouch care a declarat că a rămas şi fără 15.000 de euro “în diferite valute”, chei, paşaport şi un ceas.

Regizorul a declarat că speră încă să îi fie înapoiate caietele şi scenariul. “La urma urmei (hoţii) au adresa mea. Le lansez acest apel. Aştept acest miracol”, a spus el.

Tags: cineastClaude Lelouchscenariu
Categorii: Diaspora