Cinematografele și restaurantele din Arabia Saudită au fost ÎNCHISE

Publicat:

Arabia Saudită a închis joi pentru cel puţin zece zile cinematografele, restaurantele, cafenele şi alte locuri de divertisment, înăsprind restricţiile în vigoare, după o creştere a cazurilor de COVID-19, informează AFP, potrivit agerpres.

Bogatul regat din Golf a suspendat “toate activităţile de divertisment”, închizând cinematografele, sălile de jocuri, restaurantele şi cafenelele timp de zece zile, a indicat Ministerul de Interne într-un comunicat publicat de agenţia oficială de presă SPA.


Citeşte şi: TRIPLU transplant reuşit la New York. Faţă şi mâini noi pentru un pacient de 22 de ani

Această suspendare ar putea fi prelungită, a avertizat el.

De asemenea, “toate evenimentele şi sărbătorile”, inclusiv nunţile, sunt suspendate timp de treizeci de zile, a adăugat ministerul.

Aceste măsuri au drept scop “prevenirea apariţiei unui al doilea val” de contaminări cu noul coronavirus, se precizează în comunicat.

Anunţul survine după ce ministrul Sănătăţii, Tawfik al-Rabiah, a avertizat duminică că ar putea fi impuse măsuri suplimentare dacă populaţia nu respectă restricţiile sanitare.

Citeşte şi: 140.000 de chilieni au fost vaccinaţi într-o singură zi

Arabia Saudită a suspendat miercuri intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din 20 de ţări în încercarea de a opri creşterea numărului de infecţii.

Interdicţia saudiţilor de a părăsi ţara a fost prelungită în urmă cu o săptămână până pe 17 mai, faţă de 31 martie anterior.

Arabia Saudită, care a înregistrat în jur de 369.000 de contaminări şi circa 6.400 de decese provocate de noul coronavirus, şi-a lansat campania de vaccinare pe 17 decembrie după ce a primit primul transport de doze de vaccin de la Pfizer-BioNTech.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jaf ziua în amiaza mare! Un bărbat de 64 de ani, cercetat penal, după ce a sustras bunuri materiale din mai multe locuințe

Jaf ziua în amiaza mare! Un bărbat de 64 de ani, cercetat penal, după ce a sustras bunuri materiale din mai multe locuințe Un bărbat...

Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European

Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate...

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele hotărâri CSM

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele hotărâri CSM Curtea Constituțională a pronunțat hotărârea a două modificări efectuate de Parlament, în 2022, la legea cu privire...

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a sosit în Marea Britanie pentru summitul Comunității...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.