Ciocniri dure în Sinai între armata egipteană și jihadiști. Zeci de morți și răniți de ambele părți

Publicat:

Cel puţin 24 de militanţi şi şase soldaţi au fost ucişi duminică în atacuri asupra unor puncte militare de control din nordul Sinaiului, a precizat armata egipteană într-un comunicat citat de Reuters. 

Comunicatul nu oferă alte detalii, dar surse medicale şi de securitate au spus că circa 20 de membri ai forţelor egiptene au fost răniţi atunci când peste 100 de militanţi au atacat în mod repetat punctele de control aflate la sud de oraşul de frontieră Sheikh Zuweid.


Atacatorii au folosit maşini-capcană şi lansatoare de rachete RPG, au precizat sursele menţionate, care au adăugat că militanţii au utilizat de asemenea arme uşoare în confruntările cu forţele de securitate.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacurile. Vineri, gruparea jihadistă şi-a asumat responsabilitatea pentru un atac asupra forţelor de securitate din peninsulă care a dus la uciderea a cel puţin şase soldaţi egipteni.

Egiptul este angajat în lupta cu o insurgenţă formată din militanţi afiliaţi SI în peninsula Sinai, unde sute de soldaţi şi poliţişti au fost ucişi din 2013, an în care armata l-a îndepărtat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Mursi, după proteste de masă.

Jihadiştii şi-au extins totodată zona de acţiune în alte părţi din Egipt, atacând biserici din Cairo şi alte oraşe în atentate soldate cu zeci de morţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.