X

Ciocniri între forţele guvernamentale şi rebele, raportate în nord-vestul Siriei afectat de seism

Forţele guvernamentale şi cele ale rebelilor din Siria s-au confruntat în timpul nopţii de joi spre vineri în nord-vestul Siriei, pentru prima dată după seismul ce a devastat regiunea pe 6 februarie, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Reuters, potrivit agerpres.

Nord-vestul Siriei, una dintre regiunile cele mai afectate de seismul care a lovit Turcia şi Siria, se află sub controlul insurgenţilor ce se opun guvernului de la Damasc al preşedintelui Bashar al-Assad.

Citeşte şi: Maia Sandu risipeşte mitul candidaturii sale la președinția României – Black News

Potrivit OSDO, forţele guvernamentale siriene au bombardat zone de periferie ale oraşului Atareb controlat de rebeli. Aceasta a coincis cu ciocniri implicând mitraliere între forţele guvernamentale şi cele ale rebelilor la frontiera din apropiere, adaugă organizaţia.

Directorul OSDO, Rami Abdulrahman, a declarat că 235 de oameni din Atareb şi din zonele învecinate au murit în seism.

Peste 4.400 de oameni au fost ucişi în acest seism în nord-vestul Siriei, potrivit unei agenţii a ONU, în această regiune fiind înregistrată cea mai mare parte a deceselor din Siria cauzate de cutremurul devastator.

Guvernul şi rebelii sirieni s-au confruntat şi în altă zonă din nord-vestul Siriei, lângă oraşul Saraqeb aflat sub controlului regimului de la Damasc, în timp ce forţele guvernamentale au bombardat periferiile a două sate în provincia Hama, potrivit OSDO.

Reuters nu a putut verifica din surse independente aceste informaţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu situaţia oamenilor din nord-vestul Siriei, unde mulţi se simt abandonaţi în condiţiile în care livrările de ajutoare ajung aproape invariabil în alte părţi ale zonei extinse afectate de dezastru.

Citeşte şi: Autorităţile mexicane au descoperit 31 de cadavre în două gropi comune

Conflictul din Siria a ucis până acum sute de mii de persoane, a strămutat peste o jumătate din populaţia acestei ţări şi a forţat milioane de oameni să se refugieze peste hotare de la începutul lui, în 2011.

Peste patru milioane de oameni depindeau deja de ajutoare umanitare în nord-vestul Siriei înainte de seism.

Tags: bashar al assadcutremurdamascHamaOrganizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).Saraqebsiria
Categorii: Știrile zilei