X

Ciocniri pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim între palestinieni şi poliţişti israelieni – VIDEO

Ciocniri s-au produs duminică între poliţişti israelieni şi credincioşi palestinieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în prima zi a sărbătorii musulmane Eid al-Adha, informează AFP, potrivit agerpres.

Din cauza tensiunilor, poliţia israeliană a blocat accesul pe esplanadă a evreilor, care marchează la rândul lor o importantă sărbătoare religioasă, Tisha B’Av, una dintre datele cele mai sumbre din calendarul evreiesc, distrugerea în două rânduri a Templului din Ierusalim.

Citește și : Kim Jong Un a supravegheat personal cea mai recentă lansare de rachete – FOTO

În timpul confruntărilor cu forţele de poliţie, mai mulţi credincioşi musulmani au fost răniţi, potrivit presei israeliene, citată de dpa. Potrivit Reuters, serviciul de ambulanţă palestinian a informat că cel puţin 14 palestinieni au fost transportaţi la spital pentru a primi tratament medical, iar postul public de radio israelian Kan a transmis că patru ofiţeri de poliţie israelieni au fost răniţi.

Poliţia a trecut la evacuarea zonei după ce vizitatori musulmani au început să strige sloganuri naţionaliste şi să se revolte. Potrivit presei, poliţia israeliană a făcut uz şi de grenade paralizante.

Citește și : Maduro este ‘gata să ajungă la acorduri’ cu opoziţia: ‘Cred în dialogul politic, social, economic’

Tags: Eid al-AdhaEsplanada MoscheilorierusalimisraelienipalestinieniTisha B'Av
Categorii: Sinteze