Ciocniri violente în centrul Madridului. Cel puţin 10 poliţişti au fost răniţi – VIDEO

Publicat:

Zece poliţişti au fost răniţi şi şase persoane reţinute în cursul violenţelor din centrul Madridului de joi seara, după decesul unui vânzător stradal senegalez, a anunţat vineri poliţia spaniolă, citată de AFP, potrivit agerpres.

‘Numărul de răniţi este de zece poliţişti naţionali. Aceasta nu înseamnă că nu există răniţi şi printre poliţiştii municipali’, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale.


Citeşte şi: Exerciţiile militare americane din Coreea de Sud vor fi limitate 

La solicitarea AFP, poliţia municipală din Madrid nu a dorit să facă nicio declaraţie.

În plus, şase persoane de naţionalitate spaniolă au fost arestate, între care un minor şi o femeie, potrivit poliţiei naţionale.

Violenţele, neobişnuite pentru capitala Spaniei, au izbucnit în jurul orei 20:30 GMT în timpul unei manifestaţii de protest în urma morţii unui senegalez de 30 de ani. Mambaye Ndiaye era vânzător stradal în piaţa Puerta del Sol, cea mai faimoasă din Madrid, conform mărturiilor mai multor senegalezi.

Protestatarii au aruncat cu pietre, cu bucăţi din pavaj, sticle asupra unui camion al pompierilor şi împotriva forţelor de ordine, care au replicat cu gloanţe de cauciuc. Pe străzile adiacente şi dincolo de ele au fost incendiate elementele de mobilier stradal şi biciclete.

Citeşte şi: În pragul alegerilor din Rusia, Putin are toate motivele să fie îngrijorat

Serviciile de urgenţă au indicat că o persoană a fost găsită în stare inconştientă pe o stradă de o patrulă a poliţiei, căreia i-a fost acordat primul ajutor.

Dar mai mulţi senegalezi au declarat pentru AFP că aceasta a decedat în urma unei urmăriri cu poliţia municipală.

Preşedintele regiunii Madrid, Cristina Cifuentes, şi-a exprimat regretul vineri în legătură cu acest deces, care – spune ea – a survenit din ‘cauze naturale’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.