Ciocnirile din estul Ucrainei au fost cele mai ample începând din 2015

Publicat:

Confruntările armate care au avut loc joi în estul Ucrainei au fost cele mai ample începând din 2015 în conflictul dintre forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii susţinuţi de Rusia, a declarat o sursă diplomatică, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, până vineri dimineaţă observatori din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au consemnat deja 80 de încălcări ale încetării focului de-a lungul liniei de divizare dintre cele două părţi aflate în conflict.


Citește și: Soldaţi americani au sosit joi în Slovacia – Black News

Pe de altă parte, ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a anunţat vineri că Rusia a comasat 149.000 de soldaţi la frontiera cu Ucraina.

”Observăm unităţile militare ruse, dintre care forţele terestre se ridică la 129.000. Dacă adăugăm componenta navală şi pe cea aeriană, ele ating 149.000”, a declarat Reznikov.

Citeşte şi: De unde va veni următoarea variantă îngrijorătoare a coronavirusului? – Black News

Potrivit unui reporter AFP, vineri dimineaţă erau în curs bombardamente în apropiere de Staniţia Luhanska, un oraş din estul Ucrainei aflat sub controlul forţelor guvernamentale.

Sunetul bombardamentelor putea fi auzit în această localitate, atinsă deja în ajun de alte bombardamente care au lovit o grădiniţă, pe fondul temerilor privind iminenţa unei invazii ruse în Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.