Cipru a blocat adoptarea de către UE a unor noi sancţiuni împotriva Belarus

Publicat:

Cipru a blocat adoptarea de către UE a unor noi sancţiuni împotriva Belarus. cerând ca măsuri comparabile să fie luate mai întâi împotriva Turciei în criza din Mediterana de Est, informează miercuri AFP, citând surse europene, scrie agerpres.

Miniştrii europeni ai afacerilor externe şi-au dat acordul în august pentru sancţionarea responsabililor pentru reprimarea mişcării de protest din Belarus împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.


Citește și : Bruxelles-ul vrea o reuniune de urgență cu Londra pe tema Brexitului

Consiliul UE a stabilit o listă de nume împotriva cărora urmau să fie instituite interdicţii de intrare şi îngheţarea averilor. Potrivit unor surse diplomatice, lista conţine în prezent în jur de 40 de nume.

Dar potrivit acestor surse Cipru a transmis, în cadrul unei reuniuni de miercuri, că nu poate încă să-şi dea acordul pentru sancţiunile împotriva Belarus, ceea ce blochează adoptarea de astfel de măsuri care necesită unanimitate.

Această opoziţie este legată de solicitarea acestei ţări ca UE să adopte sancţiuni împotriva unor noi persoane pentru rolul lor în forajele exploratorii turce în Mediterana de Est. În prezent, numai două persoane sunt vizate de sancţiuni. Un anumit număr de ţări sunt însă rezervate în privinţa listei propuse de Cipru, a declarat o sursă diplomatică.

Vezi și : Peste 18.000 de ruși au fost răpuși de coronavirus

Grecia şi Cipru sunt în prima linie a disputei cu Turcia, care revendică dreptul de a exploata zăcăminte de hidrocarburi într-o zonă maritimă considerată de Atena în aria sa de suveranitate. Apariţia pe 10 august a unei nave de prospectare seismică turcă în apele revendicate de Atena a dus la o escaladare a tensiunilor.

Sancţiunile vor fi discutate cu prilejul viitoarei reuniuni a miniştrilor europeni de externe de pe 21 septembrie. Relaţiile cu Turcia vor fi şi ele pe agenda summitului UE prevăzut să aibă loc trei zile mai târziu, pe 24 şi 25 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.