Cipru cere UE solidaritate în problema migranţilor

Publicat:

Cipru a anunţat marţi că are nevoie de solidaritate din partea altor state membre ale Uniunii Europene pentru gestionarea fluxului de migranţi, iar începutul ar putea fi preluarea unora din rezidenţii din taberele supraaglomerate, transmite dpa, potrivit agerpres.

Numai în octombrie şi noiembrie, în Cipru au ajuns 4000 de migranţi din totalul de 12.000 înregistrat de la începutul anului, a declarat ministrul de interne Nicos Nouris pentru radioul de stat.


Citeşte şi: Talibanii avertizează că nu mai vor niciun amestec străin în Afganistan – Black News

Majoritatea migranţilor trec în partea de sud a insulei – Republica Cipru, membră a UE – din aşa-numita Republică Turcă a Ciprului de Nord, recunoscută doar de Ankara.

Ciprul a primit în 2020 cel mai mare număr de cereri de azil, raportat la populaţie, dintre toate ţările europene, arată statisticile UE.

Citeşte şi: Poşta din St. Nikolaus a răspuns unui număr record de scrisori trimise lui Moş Crăciun – Black News

Nouris a afirmat că există bande organizate de traficanţi de persoane care cer 300 până la 500 de euro pentru fiecare azilant trecut peste Linia Verde demilitarizată care împarte insula. De-a lungul unei părţi a liniei a fost construit un gard de 11 km, cu sârmă ghimpată, în partea de vest a capitalei Nicosia; oraşul este şi el împărţit între sudul cu populaţie majoritar greacă şi nordul dominat de turci.

Ministrul a cerut altor state europene să primească migranţi şi a reamintit că “papa Francisc a arătat UE ce înseamnă solidaritatea, în timpul vizitei sale recente în Cipru”. Ulterior evenimentului de la începutul lui decembrie, Vaticanul a preluat circa 50 de migranţi din taberele de înregistrare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.