Cipru , dupa intervenția CEDO , a suspendat extrădarea unui bărbat acuzat de deturnarea unui avion

Publicat:

Cipru a suspendat extrădarea în ţara sa a unui egiptean acuzat de deturnarea unui avion EgyptAir către insula mediteraneană, după o intervenţie a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), potrivit agerpres .

Ministerul cipriot al Justiţiei a declarat că procedura de extrădare a lui Seif al-Din Mohamed Mostafa a fost suspendată, pentru ca CEDO, care supraveghează aplicarea drepturilor omului în ţările Consiliului Europei, să îi examineze cazul.


Cairo cere Ciprului extrădarea acestui bărbat pe care vrea să îl judece pentru că a deturnat, ameninţând să activeze o centură explozivă falsă, un zbor EgyptAir între Alexandria şi Cairo la 29 martie 2016.

Citește și : Rusia cheamă la ordine un diplomat austriac, după ce Viena a refuzat să dea vize unor jurnalişti

CEDO “a cerut Ciprului să suspende temporar extrădarea spre Egipt a lui Seif al-Din Mohamed Mostafa, solicitată de autorităţile ţării sale pentru piraterie”, a declarat ministerul cipriot într-un comunicat.

Justiţia cipriotă a dat undă verde predării bărbatului autorităţilor egiptene, în virtutea unui acord de extrădare cu Egiptul.

Dar avocaţii apărării au contestat această decizie, susţinând că egipteanul este un opozant al regimului şi din această cauză riscă să nu beneficieze de un proces echitabil.

În timpul unei audieri, bărbatul a declarat că a deturnat avionul pentru a putea cere azil în Italia, de unde dorea sa denunţe guvernul “represiv” al ţării sale. El a cerut tribunalului să nu-l extrădeze, spunând că se teme de “tortură” şi “moarte”.

Bărbatul l-a obligat pe pilot să aterizeze pe aeroportul din Larnaca, în sudul Ciprului, unde pasagerii au fost eliberaţi înainte ca el să se predea. El este de atunci în detenţie prezentivă în insulă.

Descris ca fiind “instabil psihologic”, el a cerut azil în Cipru, care i l-a refuzat motivând că a comis “infracţiuni grave”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.