X

Circa 1,6 milioane de persoane din Chile au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a primit vineri o primă doză de vaccin anti-COVID-19 în cadrul campaniei de imunizare în masă lansată de această ţară sud-americană, unde 1,6 milioane de persoane au fost deja inoculaţi cu cel puţin o doză, informează AFP, potrivit agerpres

“Chile se numără printre ţările care au vaccinat cel mai mult şi noi vom continua pe această linie”, a declarat preşedintele Pinera, 71 de ani, căruia i s-a administrat prima doză în sudul ţării, la Futrono, unde îşi petrecea vacanţa.

Citește și : Polonia cere din nou Germaniei despăgubiri de război

Chile a fost una dintre primele ţări din America Latină care şi-a lansat campania de vaccinare în masă, pe 24 decembrie.

Potrivit celor mai recente date, de vineri, 1.649.296 de chilieni au primit cel puţin o doză de vaccin. Miercuri, 1.292.000 dintre chilieni erau inoculaţi cu o doză şi 50.776 cu două doze.

Chile a început să vaccineze personalul său din domeniul sănătăţii în decembrie, când a primit un prim lot de 154.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Pe 3 februarie, Chile a început să imunizeze restul populaţiei, după criteriul vârstei şi al stării de sănătate.

Citește și : Ungaria, prima țară din UE care începe vaccinarea cu Sputnik V

Obiectivul guvernului chilian este să vaccineze cinci milioane de persoane până la sfârşitul lui martie şi între 15 şi 18 milioane de locuitori ai ţării până în iulie.

Chile a încheiat acorduri pentru achiziţionarea a circa 36 de milioane de doze de vaccin cu Pfizer, Sinovac, Johnson&Johnson şi AstraZeneca.

Tags: BioNTechcovid-19FutronoPfizerSebastian Pineravaccin
Categorii: Știrile zilei