Circa 20 de copii belgieni cu vârste între 7 şi 12 ani au primit din greşeală vaccinul Moderna

Publicat:

Circa 20 de copii belgieni cu vârste între 7 şi 12 ani au primit din greşeală vaccinul anticoronavirus produs de Moderna, pe care Agenţia Europeană Medicamentului (EMA) nu l-a autorizat pentru această categorie de vârstă, transmite EFE, potrivit agerpres.   

Incidentul s-a petrecut miercuri la un centru de vaccinare din regiunea Flandra (nord), au informat sâmbătă mass media belgiene.


Citește și : Rusia are deja 70% din dispozitivul necesar să invadeze Ucraina (oficiali americani)

Reprezentanţii centrului au luat deja legătura cu părinţii a 19 din cei 21 de copii afectaţi pentru a-i informa în legătură cu eroarea făcută, prima de acest fel, potrivit agenţiei de sănătate din Flandra.

Conform acestei autorităţi sanitare, minorii nu se află în situaţie de risc, deoarece – spun ele – vaccinul Moderna oferă acelaşi nivel de protecţie ca Pfizer, care este vaccinul pe care ar fi trebuit de fapt să-l primească minorii şi care a fost autorizat de EMA pentru această categorie de vârstă.

Cu toate acestea, agenţia de sănătate din Flandra a atras atenţia familiilor ca în următoarele săptămâni să urmărească eventuale efecte secundare, în cazul în care acestea ar apărea.

EMA încă evaluează posibilitatea administrării vaccinului Moderna pentru copiii cu vârstele între 6 şi 11 ani, după ce a autorizat folosirea acestui vaccin pentru cei de peste 12 ani.

Citește și : Șeful OMS și premierul chinez au discutat despre Covid şi ancheta privind originile pandemiei

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.