X

Circa 250.000 de refugiaţi sirieni se preconizează că se vor întoarce acasă

Până la 250.000 de refugiaţi sirieni s-ar putea întoarce în 2019 în patria lor devastată de război, în timp ce mulţi alţii se confruntă cu probleme legate de acte şi proprietăţi, probleme pe care guvernul de la Damasc trebuie să-i ajute să le rezolve, a anunţat marţi agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), informează Reuters, potrivit agerpres.

În jur de 5,6 milioane de refugiaţi sirieni rămân în ţările vecine – Turcia, Liban, Iordania, Egipt şi Irak – a declarat directorul UNHCR pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, Amin Awad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: O rusoaică este acuzată de spionaj în SUA

Circa 37.000 s-au întors în Siria anul acesta, potrivit cifrelor prezentate de UNHCR.

“Prognozăm la această oră un număr de până la 250.000 de sirieni care se vor întoarce în 2019 (în Siria). Acest număr ar putea creşte sau scădea în funcţie de ritmul în care lucrăm şi înlăturăm aceste obstacole pentru întoarcere”, a declarat Awad.

Citeşte şi: Cutremur puternic la nord de Antarctica

Războiul care devastează Siria de peste şapte ani a provocat distrugeri estimate la mijlocul acestui an de ONU la aproape 400 miliarde de dolari (345 miliarde de euro). Mai mult de jumătate din locuitorii Siriei s-au refugiat din ţară sau în interiorul ei în ultimii şapte ani, în timp ce conflictul a făcut peste 350.000 de morţi.

Tags: Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR)Amin AwadegiptiordaniaIrakLibanONUsiriaturcia
Categorii: Știrile zilei