Circa 30 de activişti pentru climă, condamnaţi pentru blocarea unui centru comercial în Elveţia

Publicat:

Circa 30 de activişti pentru climă au fost condamnaţi vineri pentru blocarea unui centru comercial pe 29 noiembrie 2019 în timpul protestelor faţă de consumul excesiv organizate cu ocazia “Black Friday”, însă avocaţii lor au anunţat că vor face apel, relatează AFP, potrivit agerpres.

Judecătorul Benoît Chassot a estimat că acţiunea activiştilor nu a fost “în măsură să rezolve problema încălzirii globale”, confirmând astfel în linii mari ordonanţele penale pronunţate împotriva lor în 2020, a informat agenţia de presă elveţiană ATS.


Citește și : Alegeri parlamentare anticipate în Armenia

Activiştii sunt condamnaţi pentru participarea la o demonstraţie neautorizată, tulburarea ordinii publice şi ignorarea ordinelor poliţiei.

Cu toate acestea, judecătorul a redus pedepsele pecuniare şi amenzile au fost cuprinse între 100 şi 400 de franci (90 şi 360 de euro), în loc de 200 până la 500 de franci. Unul dintre inculpaţi a fost, de asemenea, scutit de acuzaţia de constrângere pentru că s-a legat de un cărucior de supermarket pentru a împiedica accesul la Centrul Fribourg.

Citește și : UE se pregătește ‘să-l ardă la buzunar’ pe Lukaşenko

Cei 12 avocaţi ai activiştilor şi-au anunţat intenţia de a face apel şi de a merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg (Franţa).

Pe 29 noiembrie 2019, acţiuni denumite “Block Friday” au fost organizate în Europa pentru “prima dată” de la introducerea evenimentului comercial Black Friday pe continent pentru a denunţa “această incitare la consum excesiv şi consecinţele sale climatice”, potrivit reţelei de activişti Extinction Rebellion (XR).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.