X

Circa 400 de profesori au participat la Forumul municipal al cadrelor didactice

Circa 400 de profesori au participat la Forumul municipal al cadrelor didactice

Forumul municipal al cadrelor didactice, cu genericul „Educație de calitate”, organizat de Primăria Chișinău a adunat circa 400 de profesori și manageri școlari din sistemul educațional municipal, care urmăresc scopul de a transforma Chișinăul într-un oraș care promovează și încurajează învățarea în viața de zi cu zi, scrie omniapres.md.

„Forumul pedagogilor reprezintă o oportunitate de a identifica soluții inovatoare și de a împărtăși bune practici care vor contribui la crearea unui sistem educațional mai puternic și mai performant. Iar dialogul deschis și cooperarea strânsă dintre cadrele didactice, autoritățile locale și partenerii educaționali, reprezintă cheia succesului în atingerea obiectivului comun: un învățământ de calitate accesibil fiecărui copil din municipiul Chișinău”, a menționat viceprimarul Angela Cutasevici.

În ultimii ani, condițiile de învățare în municipiul Chișinău s-au îmbunătățit, iar școlile noastre au fost dotate și cu suportul partenerilor cu peste 11 mii de unități de calcul: computere noi, table interactive, echipamente de laborator, pentru a facilita învățarea practică și digitală. Pentru asigurarea accesului la educație, 1120 de elevi din familii social-vulnerabile au fost asigurați cu internet la domiciliu. Totodată, peste 10 milioane de lei au fost alocați pentru dotarea cabinetelor de studii cu materiale didactice.

Citește și: Un băiat de 17 ani, prins de polițiști fără permis la volanul unei mașini; Este fiul unui membru de partid în Orhei

Pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare au fost realizate și alte tipuri de investiții, iar cele mai relevante din ultima perioadă fiind Programul de eficiență energetică și reabilitare termică, care a fost realizat în 19 instituții de învățământ din municipiu și alte 7 instituții care au fost eficientizate energetic în diferite tipuri de programe din bugetul municipal.
Investiția municipalității doar pe infrastructură pentru instituțiile educaționale este de cca 342 milioane lei.

Programul Forumului municipal al cadrelor didactice a inclus: ateliere specializate, paneluri de discuții, întâlniri în format „opinie de expert”, cu expunerea de cazuri practice. Reuniunea a fost organizată într-un format interactiv, cu prezentări ale experților naționali și internaționali, discuții, mese rotunde, sesiuni de caz, prelegeri, laboratoare de creație etc.

Tags: cadre didacticeForumul municipalprofesori
Social