X

‘Circa 5 milioane de locuitori’ din teritoriile anexate de Moscova se află în prezent în Rusia (Nikolai Patruşev)

“Circa 5 milioane de locuitori” din teritoriile anexate de Moscova – Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie – se află în prezent în Rusia, a afirmat miercuri secretarul Consiliului de securitate rus, Nikolai Patruşev, relatează AFP, potrivit agerpres.  

“Circa 5 milioane de locuitori din Donbas şi regiunile din sud-estul Ucrainei au găsit refugiu în Rusia”, a declarat el la finalul unei reuniuni a Consiliului de securitate, citat de agenţiile de presă ruseşti.

Citește și : UK, SUA şi Franţa vor ridica la ONU problema dronelor iraniene furnizate Rusiei

Potrivit lui Nikolai Patruşev, “o atenţie specială va continua să fie acordată” acestor persoane venite din regiunile ucrainene anexate de Moscova.

“Pe măsură ce condiţii de securitate vor fi create în aceste regiuni, statul va furniza o asistenţă completă pentru întoarcerea lor în aceste locuri de reşedinţă permanentă”, a promis el, fără a preciza când s-ar putea întâmpla acest lucru.

Potrivit unui buletin al Ministerului rus al Apărării publicat miercuri, 4,6 milioane de persoane care trăiau în Ucraina, între care aproape 700.000 de copii, au venit în Rusia de la începutul ofensivei ruse pe 24 februarie.

Aproape 4.000 de persoane au ajuns în Rusia în ultimele 24 de ore, potrivit acestui buletin.

Citește și : Menținerea la putere a lui Vladimir Putin e sigură deocamdată, dar riscurile se amplifică

Tags: DoneţkHersonLuganskmoscovaNikolai PatruşevrusiaZaporojie
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina