X

Circa 60 de salvatori au intervenit la lichidarea incendiului de la Liceul „Liviu Deleanu” din Chișinău

Circa 60 de salvatori au intervenit la lichidarea incendiului de la Liceul „Liviu Deleanu” din Chișinău

A fost panică azi la Liceul ,,Liviu Deleanu” din Chişinău. Un incendiu a izbucnit la demisolul școlii iar elevii au fost evacuaţi de urgenţă. Pompierii au declarat nivel sporit de intervenţie după ce fumul s-a răspândit în toată clădirea. Nu au fost înregistrate victime. Doar un profesor si un elev ar fi intrat temporar in stare de șoc, informează tvrmoldova.md.

DANIELA DANILOVA jurnalist TVR MOLDOVA: „Profesorii au evacuat din liceu peste 1900 de elevi, cei mai mulţi dintre ei înainte de venirea pompierilor. La faţa locului au fost chemaţi de urgenţă şi părinţii copiilor.”

Citește și: Intervenție cu năbădăi la liceul în flăcări. Pompierii ar fi luat-o pe drum greșit

ANA BÎTCĂ director adjunct, Liceul Teoretic ,,Liviu Deleanu”: „Noi am verificat. Am vorbit cu fiecare diriginte şi au confirmat că toţii copiii din clase au ieşit din şcoală.”

ANDREI PAVALOI şef adjunct, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport: „Ce s-a întâmplat urmează să ne spună pompierii, probabil, dar din discuţiile pe care le-am avut în prealabil cu angajaţii din instituţie, se pare că se petreceau lucrări de sudură la subsolul instituţiei. Acolo erau nişte saltele depozitate care au luat foc. Din câte ne comunica doamna director nu avem foc în incinta instituţiei.”

Au intervenit repede aproape 60 de salvatori care au reusit să localizeze incendiu intr-o oră.

LILIANA PUŞCAŞU ofiţer de presă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: „Nu avem raportate victime. Toţi copiii au fost evacuaţi. Un copil şi un profesor au fost evacuaţi de către salvatori şi pompieri, prin intermediul autospecialei de intervenţie. Din primele informaţii, a venit ambulanţa la faţa locului, însă copiii nu sunt intoxicaţi, probabil e vorba de o stare de şoc în astfel de circumstanţe. – Ar fi fost din cauza unor lucrări de sudură în subsol? – Deocamdată, este prematur să ne referim la cauza de izbucnire a incendiului.”

Au fost incepute anchete pentru a stabili cauzele indendiului si valoarea pagubelor. Ministerul Educației și Cercetării a declarat că monitorizează situația de la liceul liviu deleanu.

 

Tags: incendiuliceupompieri
Social