Circa 70 de migranţi s-au refugiat pe o platformă petrolieră în Marea Mediterană

Publicat:

Circa 70 de migranţi care încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa s-au refugiat pe o platformă petrolieră, după care au fost predaţi autorităţilor tunisiene, au comunicat marţi gigantul energetic Shell şi o organizaţie neguvernamentală, citate de AFP, potrivit agerpres.

Organizaţia, care a închiriat nava ‘Louise Michel’, specializată în furnizarea de ajutor migranţilor, a declarat că a salvat 31 de persoane a căror ambarcaţiune plutea în derivă, în timp ce ‘alte 65-70 de persoane şi-au găsit adăpost pe durata nopţii pe o platformă petrolieră a companiei Shell, denumită Miskar, la aproximativ 120 km de coastele tunisiene.


Citește și : Kuweitienii sunt sfătuiţi să plece imediat din mai multe ţări europene

Într-un comunicat, Shell Tunisia Upstream a confirmat că un număr nespecificat de migranţi a pătruns pe platforma sa offshore luni, în jurul 20:00, după ora Tunisului (19:00 GMT).

‘Migranţilor le-a fost acordat ajutor. Ei au primit apă, hrană şi haine uscate’, a indicat compania, care a informat autorităţile tunisiene.

‘Migranţii au fost apoi transferaţi pe o navă a Marinei tunisiene la 4 ianuarie, în jurul 14:00, după ora Tunisului’, a adăugat Shell Tunisia Upstream.

‘Louise Michel’ este o fostă navă de Marinei franceze, cu o lungime de 30 de metri, decorată de artistul Banksy, unul dintre finanţatorii săi.

Aceasta este una din navele care brăzdează apele Mării Mediterane pentru a veni în ajutor zecilor de mii de migranţi ce încearcă în fiecare an să ajungă în Europa, adeseori la bordul unor ambarcaţiuni improprii unei astfel de călătorii şi supraaglomerate.

Nu de puţine ori, unii au căutat refugiu pe platformele petroliere offshore, deşi companiile avertizează că aceasta ar putea fi periculos.

Citește și : Polonia a preluat preşedinţia OSCE

Peste 115.000 de migranţi au reuşit să ajungă în Europa anul trecut, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR), care menţionează în acest sens ţări ca Italia, Grecia, Spania, Cipru şi Malta.

În primele 11 luni ale lui 2021, peste 2.500 de persoane şi-au găsit moartea sau au fost date dispărute în mare în timp ce încercau să ajungă în Europa traversând Mediterana şi ruta maritimă din nord-vestul Africii, conform unei estimări a UNHCR.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.