X

Circa 9.000 de persoane din Filipine, nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza taifunului Molave

Circa 9.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în Filipine după ce taifunul Molave a atins uscatul în timp ce traversa duminică provinciile din partea sudică a insulei principale, Luzon, aducând ploi abundente şi vânturi puternice, au informat autorităţile locale, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Agenţia de monitorizare a dezastrelor a declarat că deşi a primit relatări despre drumuri şi poduri avariate, despre inundaţii şi alunecări de teren în unele zone, până în prezent nu au fost raportate victime.

Citește și : Protest al femeilor împotriva lui Lukaşenko la Minsk înaintea unui ultimatum dat de opoziţie

Furtuna Molave s-a transformat în taifun în timp ce se deplasa spre vest şi a atins uscatul în Insula San Miguel din provincia Albay la începutul serii.

Ulterior, Molave a atins a doua oară uscatul în municipalitatea Malinao, tot în provincia Albay, a declarat biroul meteorologic.

Circa 5.518 persoane au fost evacuate în locaţii mai sigure, iar 3.421 s-au adăpostit la rudele care locuiesc în afara zonelor periculoase, a precizat Agenţia de monitorizare a dezastrelor.

Citește și : Svetlana Tihanovskaia, în autoizolare după ce a intrat în contact cu ministrul sloven Anze Logar

Molave urmează furtunii tropicale Saudel, care a provocat săptămâna trecută inundaţii devastatoare în provincia Quezon din regiunea Calabarzon, la sud-est de capitala Manila.

După ce va părăsi arhipelagul filipinez, taifunul este aşteptat să crească în intensitate deasupra Mării Chinei de Sud, a precizat biroul meteorologic.

Tags: filipineFurtuna MolaveMolaveQuezontaifun
Categorii: Știrile zilei