Circa 930 de hectare de pădure distruse de un incendiu izbucnit în sud-vestul Franţei

Publicat:

Circa 930 de hectare de pădure au fost distruse duminică în sud-vestul Franţei, în Pirinei, de primul mare incendiu izbucnit în acest an în ţară, iar aproximativ 300 de persoane au fost evacuate preventiv, au anunţat Ministerul de Interne şi departamentul de pompieri, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Pompierii au declarat că au reuşit să aducă sub control în cursul nopţii de duminică spre luni incendiul izbucnit la graniţa cu Spania.


Citește și : G7 a convenit să ceară reducerea consumului de gaze şi creşterea energiei electrice

“(Incendiul) a fost adus sub control în jurul orei 02:00 (00:00 GMT) dimineaţa, după ce flăcările au cuprins 930 de hectare” de pădure, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, urmează să se deplaseze luni în zonă “pentru a face o evaluare a situaţiei şi pentru a sprijini cei 500 de pompieri mobilizaţi”, a declarat el într-un mesaj pe Twitter.

Incendiul a izbucnit duminică dimineaţa între oraşele Cerbere, la graniţa cu Spania, şi Banyuls-sur-Mer, iar flăcările au fost înteţite de vântul puternic în această zonă afectată de secetă. Un număr de până la 540 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a stinge incendiul. Potrivit canalului de televiziune France 3 Occitanie, la faţa locului se află şi pompieri spanioli.

În zonă au fost trimise, de asemenea, şase avioane bombardier cu apă pentru stingerea incendiilor.

Acesta este cel mai mare incendiu izbucnit până acum în acest an în Franţa, într-un departament extrem de afectat de lipsa precipitaţiilor.

Citește și : Polonia interzice importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina

Seceta din Pirineii Orientali, legată de încălzirea globală, provoacă deja restricţii şi tensiuni, patru sate fiind lipsite de apă potabilă de vineri, în timp ce fermierii, numeroşi în acest departament cu o producţie bogată de fructe şi legume, se tem pentru recoltele lor în acest început de primăvară extrem de arid.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.