Circulația a fost reluată pe autostrada din Bologna. Autoritățile au început ancheta

Publicat:

O anchetă era în curs de desfăşurare marţi la Bologna în încercarea de a stabili de ce, în pofida normelor de securitate în vigoare, un camion-cisternă a explodat luni după-amiază pe şoseaua de centură a acestui oraş din nordul Italiei, o rută esenţială unde circulaţia a putut fi parţial reluată, informează AFP, potrivit agerpres.

Accidentul s-a soldat cu un mort – şoferul camionului-cisternă – şi peste 70 de răniţi, între care 15 grav, printre aceştia din urmă figurând şi pompieri, carabinieri care au intervenit la faţa locului înaintea exploziei. Mulţi dintre cei răniţi suferă de arsuri, în timp ce alţii au fost loviţi de cioburile geamurilor sparte sau alte fragmente.


Citește și: Militarii americani rămân fără unele aplicații pentru smartphone

‘Ţinând cont de dinamica accidentului şi de consecinţele potenţiale, putem considera că am fost norocoşi’, a apreciat marţi şeful guvernului italian Giyseppe Conte, care s-a deplasat la faţa locului pentru a constata dimensiunea pagubelor şi i-a vizitat şi pe răniţi.

În imaginile unei camere de supraveghere a traficului difuzate de poliţie se poate vedea cum camionul-cisternă a lovit din spate un camion ce staţiona: şocul a provocat o mică explozie şi un incendiu care, la scurt timp după ce autostrada a fost evacuată, a provocat o explozie uriaşă.

Puterea deflagraţiei a antrenat surparea unei părţi a şoselei situată deasupra unei alte autostrăzi care trece dedesubt. După controale de securitate efectuate la structura pasajului pe parcursul nopţii de luni spre marţi, circulaţia a fost redeschisă în ambele sensuri în cursul dimineţii pe partea de şosea rămasă intactă.

Pe această arteră trece o mare parte din traficul între sudul Italiei şi Veneţia (nord-est) şi în direcţia tunelurilor alpine spre Austria şi Germania.

Citește și: Trump tună și fulgeră! ‘Cine face afaceri cu Iranul, nu va mai face afaceri cu SUA’

‘Trebuie să facem totul pentru a afla adevărul cu privire la acest grav accident’, a declarat ministrul transporturilor Danilo Toninelli.

În imaginile video, camionul-cisternă nici măcar nu pare să încerce să frâneze pentru a evita camionul din faţa lui.

Şoferul, un italian de 42 de ani care avea – potrivit presei – ani de experienţă în transportul materialelor inflamabile, s-ar putea să fi fost ‘obosit sau să fi avut un moment de neatenţie’, a apreciat la un post de radio procurorul din Bologna, Giuseppe Amato.

Dar acest tip de camioane ar trebui în mod normal să fie echipate cu radare care să activeze sistemul de frânare în cazul în care conducătorul auto nu o face, subliniază experţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Supărări după ceremonia Jocurilor Olimpice. Politicienii de extremă dreaptă susţin că a fost „woke” şi o insultă la adresa creștinismului

Supărări după ceremonia Jocurilor Olimpice. Politicienii de extremă dreaptă susţin că a fost „woke” şi o insultă la adresa creștinismului Ceremonia de deschidere a Jocurilor...

La 58 de ani și-a îndeplinit visul din copilărie și a ajuns la Jocurile Olimpice: „Bunicuța tenisului de masă” reprezintă Chile la Paris 2024

La 58 de ani și-a îndeplinit visul din copilărie și a ajuns la Jocurile Olimpice: „Bunicuța tenisului de masă” reprezintă Chile la Paris 2024 Zhiying...

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

TOP 10 cele mai răcoroase destinații de vacanță în luna august: Unde poți călători

TOP 10 cele mai răcoroase destinații de vacanță în luna august: Unde poți călători Cu încălzirea globală și temperaturile tot mai ridicate, planificarea unei vacanțe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.