S-a aflat locul şi data întâlnirii dintre cei mai puternici doi oameni ai planetei

Publicat:

UPDATE: Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american, Donald Trump, se vor întâlni pe 16 iulie, la Helsinki, pentru primul lor summit bilateral, a anunţat joi Kremlinul şi Casa Albă, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Cu prilejul întrevederii de la Helsinki vor fi abordate ‘stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor ruso-americane’, precum şi principalele subiecte internaţionale, menţionează comunicatul emis de Kremlin.


Citeşte şi: ‘Ţinuta indecentă’ a unei jurnaliste saudite provoacă controverse mari la Riad. Femeia este acum anchetată

La rândul său, Casa Albă a precizat că ‘cei doi lideri vor discuta despre relaţiile între Statele Unite şi Rusia, precum şi despre o serie de subiecte legate de securitatea naţională’.

Anunţul a fost făcut simultan la Moscova şi Washington, potrivit celor convenite în timpul discuţiilor purtate în ajun de consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, în capitala rusă, unde s-a întâlnit cu preşedintele Putin, care a declarat că doreşte o revigorare a relaţiilor ruso-americane.

Acestea se află în cel scăzut punct de după Războiul Rece, printre sursele de tensiune aflându-se războiul din Siria, criza din Ucraina şi acuzaţiile de ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016.

Citeşte şi: Un avion de pasageri S-A PRĂBUŞIT într-un cartier aglomerat din Mumbai – VIDEO

Consilierul de politică externă al Kremlinului, Iuri Uşakov, a declarat miercuri seară, după întrevederea cu John Bolton, că summitul va avea loc într-un stat terţ convenabil ambelor părţi şi că pentru pregătirea sa au fost necesare mai multe săptămâni.

Donald Trump afirmase miercuri că summitul va avea loc, cel mai probabil, după summitul NATO de pe 11 şi 12 iulie, de la Bruxelles, indicând Helsinki drept posibilă gazdă a întâlnirii.

Precedentele întâlniri între preşedinţii rus şi american au avut loc doar în marja unor reuniuni internaţionale, ultima dată în noiembrie la summitul Asia-Pacific din Vietnam.

Citeşte şi: 12 turci au fost încarceraţi după ce l-au înjurat pe Erdogan

Ştire iniţială: Summitul între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin va avea loc la Helsinki, în ziua de 16 iulie, potrivit postului de televiziune favorit al locatarului Casei Albe, Fox News, scrie Reuters, relatează şi news.ro.

Trump a anunţat miercuri că Helsinki, capitala finlandeză este avută în vedere în vederea ţiberii summitului.

Cele două ţări intenţioenază să dezvăluie joi, în mod oficial, data şi locul întâlnirii liderilor lor.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american, Donald Trump, se vor întâlni pe 16 iulie, la Helsinki, a comunicat joi Kremlinul, potrivit agenţiei Interfax, preluată de dpa.

Anunţul intervine după ce consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, s-a aflat miercuri la Moscova, unde s-a întâlnit cu preşedintele Putin. Acesta a declarat că doreşte o revigorare a relaţiilor ruso-americane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană În legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la...

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!”

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!” Festivalul „Te Salut, Chișinău!” începe vineri, la ora 19.00, pe strada pietonală Eugen Doga din capitală....

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate În cadrul unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au descoperit asupra unui cetățean al Siriei, dar și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.