Cîți refugiați din Ucraina şi-au găsit un loc de muncă în R. Moldova

Publicat:

Cîți refugiați din Ucraina şi-au găsit un loc de muncă în R. Moldova

De la începutul invaziei ruse în Ucraina pînă în prezent 1428 cetăţeni din Ucraina, dintre care 978 femei şi 450 bărbaţi, au reușit să își găsească un loc de muncă în R. Moldova.

Cei mai mulţi cetăţeni ucraineni sînt angajaţi în mun. Chişinău (1104), UTA Găgăuzia (59), Bălţi (69), transmite tvrmoldova.


Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vînzător, vînzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Citește și: Zelenski: Rusia şi liderii săi ‘nu sunt pregătiţi pentru o pace justă’

De la începutul anului curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 158 angajatori, declarînd 1536 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, în perioada menționată, circa 182 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei nuci care au mai multe proteine decât un ou, recomandate de un dietetician

Trei nuci care au mai multe proteine decât un ou, recomandate de un dietetician Fiecare nucă are propriile avantaje pentru sănătate, dar câteva sunt pe...

VIDEO – Plajă secretă cu apă turcoaz și nisip alb. Unde se află. ‘Mă simt de parcă am murit și am ajuns în rai’

VIDEO - Plajă secretă cu apă turcoaz și nisip alb. Unde se află. 'Mă simt de parcă am murit și am ajuns în rai' Dacă...

ChatGPT, Gemini – UNESCO acuză inteligența artificială că amplifică dezinformarea despre Holocaust

ChatGPT, Gemini – UNESCO acuză inteligența artificială că amplifică dezinformarea despre Holocaust Inteligența artificială generativă (IA) încurajează răspândirea de informații false despre Holocaust, ceea ce...

Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc în 31 august

Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc în 31 august Noaptea Muzeelor la Sate anunţă startul înscrierilor la a doua ediţiei a nocturnei muzeale dedicate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.