X

Ciucă: Prioritatea momentului este deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi cu R. Moldova

Prioritatea momentului pentru România o reprezintă fără îndoială decizia politică privind deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi cu R. Moldova până la sfârşitul acestui an.

Declarația a fost făcută de președintele Senatului României, Nicolae Ionel Ciucă, potrivit Agerpres.,

Citește și : R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

„Prioritatea momentului o reprezintă fără îndoială decizia politică privind deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi cu R. Moldova până la sfârşitul acestui an.

Ambele state au nevoie de un semnal pozitiv pentru continuarea parcursului european, au nevoie de recunoaşterea eforturilor lor, mai ales în contextul dificil pe care îl traversează”, a spus Ciucă în deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

În cadrul aceluiași eveniment, și ministrul Afacerilor Externe al României, Luminiţa Odobescu, a subliniat cât de important este să fie începute negocierile de aderare la UE cu Ucraina şi R. Moldova.

Citește și : Spînu vrea un acord cu chinezii pentru zboruri directe spre Hong Kong

„O decizie pozitivă nu este numai un semnal politic important, ci o recunoaştere a meritelor lor în avansarea procesului european.

Republica Moldova este o prioritate de prim rang a a politicii noastre externe. România este cel mai apropiat şi activ susţinător al Republicii Moldova în toate domeniile”, a punctat Luminiţa Odobescu.

Categorii: ExterneȘtirile zileiU.E.