În ciuda animozităţilor reciproce, Polonia nu doreşte să îngheţe relaţiile cu Rusia

Publicat:

Relaţiile Poloniei cu Rusia nu trebuie îngheţate, chiar dacă interesele celor două ţări diferă, a afirmat ministrul de externe polonez Jacek Caputowicz, transmite luni agenţia PAP, potrivit agerpres.

“Avem interese divergente”, a declarat şeful diplomaţiei poloneze, întrebat de un portal de ştiri online despre relaţiile bilaterale polono-ruse. “Considerăm că Rusia este un agresor, că trebuie menţinute sancţiunile, sloganul nostru la Consiliul de Securitate al ONU este întărirea dreptului internaţional”, a spus ministrul.


Citeşte şi: Premierul din Albania vrea o preşedinţie comună cu Kosovo

El a menţionat şi faptul că epava avionului guvernamental polonez care s-a prăbuşit aproape de Smolensk, în Rusia, în 2010 nu a fost restituită Poloniei, adăugând că în opinia sa acest lucru “ar trebui să se întâmple imediat”.

În acelaşi timp, potrivit lui Czaputowicz, Rusia percepe “într-un mod foarte neamical” poziţia adoptată de Polonia în cadrul Uniunii Europene împotriva gazoductului Nord Stream 2, precum şi alianţa ţării sale cu SUA.

“De aceea, nu există şanse de relaţii cordiale, calde, dar acest lucru nu înseamnă că relaţiile trebuie îngheţate”, a subliniat Czaputowicz.

Ministrul polonez de externe a argumentat că există şi aspecte în legătură cu care poziţiile Poloniei şi Rusiei sunt convergente, cum ar fi stabilizarea situaţiei din Afganistan, pentru a conchide că ţara sa “trebuie să menţină relaţiile diplomatice cu Rusia şi trebuie să depună eforturi în această direcţie”.

Citeşte şi: Revoltă şi luare de ostatici într-o închisoare din Brazilia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.