În ciuda promisiunilor lui Dodon, deputaţii proruşi de la Chişinău ţin cu dinţii de cetăţenia română

Publicat:

Şase parlamentari socialişti continuă să deţină cetăţenia română, deşi în campania electorală pentru alegerile legislative din noiembrie 2014, dar şi după alegeri, fostul lider al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, actualul preşedinte Igor Dodon, declarase de mai multe ori că deputaţii socialişti care deţin cetăţenia României vor renunţa la aceasta, relatează miercuri Agora.md, citând o anchetă publicată de Moldovacurată.md, potrivit agerpres.

Astfel, potrivit jurnaliştilor de peste Prut, şase deputaţi socialişti continuă să se bucure de calitatea de cetăţean european, deşi afişează o poziţie vădit antieuropeană. Aceştia sunt: Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţă, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi.


Citeşte şi: Veşti extraordinare pentru români. Pot călători FĂRĂ vize în cea mai bogată ţară din Golful Persic

Dintre aceştia, Moldovacurată.md o menţionează pe deputata Alla Dolinţă, care vine din mediul de afaceri în legislativ. Limba sa materna este rusa, iar potrivit informaţiilor biografice de pe site-ul parlamentului, ea are cunoştinţe elementare de limba română şi de engleză. Anterior, ea promitea că se va dezice de cetăţenia română, dar întrebată de reportera Moldovacurată.md de ce nu a făcut-o până acum ea a închis telefonul.

Şi deputatul socialist Adrian Lebedinschi are cetăţenie română, pe care a obţinut-o în anul 2006. Acesta este autorul unui proiect de lege care cere arborarea drapelului CSI în loc de cel al UE la evenimente oficiale în Republica Moldova. El argumentează că “arborarea drapelului UE este nejustificată şi arată artificial”, scrie Moldovacurată.md.

Citeşte şi: PANICĂ la Paris. O maşină a intrat ÎN PLIN într-un grup de militari – FOTO/VIDEO

Anatolie Labuneţ, un alt deputat socialist, este cetăţean român de 12 ani, însă a proferat recent insulte la adresa unioniştilor Anatol Şalaru, fost ministru al apărării moldovean, Anei Guţu şi a fostului preşedinte român, Traian Băsescu.

Un alt deputat cu cetăţenie română este Ghenadi Mitriuc, în prezent vicepreşedinte al Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică din parlamentul Republicii Moldova. Românul Miutriuc a declarat recent că Acordul de cooperare în domeniul militar încheiat între România şi Republica Moldova, pe care Igor Dodon a refuzat să-l promulge, reprezintă “o tentativă de atac a României asupra statalităţii Republicii Moldova”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.