X

CJUE aprobă excepţii la despăgubirea pasagerilor

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis joi că o companie aeriană poate invoca “circumstanţe excepţionale” ca motiv de a refuza despăgubirea pasagerilor, dacă o scurgere de carburant pe pista aeroportului provoacă o întârziere mare, transmite DPA, potrivit agerpres.

Sentinţa se referă la o reclamaţie făcută de un pasager al Ryanair după o întârziere de patru ore a unei curse aeriene din Italia în Belgia; compania a refuzat să acorde despăgubirile de 250 de euro cerute.

Citeşte şi: Arşiţa pârjoleşte Germania: Temperaturile ajung la 40 de grade Celsius!

Conform reglementărilor UE, pasagerii pot solicita despăgubiri dacă întârzierile sunt mai mari de trei ore, cu anumite excepţii. În speţă, pe pistă a curs carburant de la o altă aeronavă, iar CJUE a apreciat că întârzierea “nu putea fi evitată chiar dacă s-ar fi luat toate măsurile rezonabile, în sensul acestei prevederi”. Magistraţii au considerat aşadar că în acest caz este vorba de circumstanţe excepţionale.

Citeşte şi: Poliţia de frontieră americană a rămas fără şef. John Sanders şi-a dat demisia!

DPA observă că drepturile pasagerilor sunt tot mai disputate în Europa, iar în unele ţări, cum ar fi Germania, s-a înregistrat o creştere puternică a numărului de reclamaţii. 

Tags: companie aerianăCurtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE)despăgubirea pasagerilorRyanair
Categorii: Diaspora