CJUE: Transportatorii aerieni ar putea afişa preţurile în moneda locală

Publicat:

Transportatori aerieni care operează în interiorul Uniunii Europene pot afişa preţurile în moneda locală mai degrabă decât în euro, atât timp cât această monedă este legată de serviciul furnizat, a decis joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), informează joi dpa, potrivit agerpres.

Cazul se referă la un zbor al companiei aeriene Germanwings rezervat de la Londra la Stuttgart în Germania cu un preţ afişat în lire sterline. O asociaţie de consumatori din statul german Baden-Wuerttemberg a deschis o acţiune legală în justiţie pentru tratament inechitabil, argumentând că preţul ar fi trebuit afişat în euro.


Citeşte şi: Americanii se tem că ar putea pierde un război în faţa Rusiei sau a Chinei

Curtea Federală de Justiţie a Germaniei a trimis apoi cazul la CJUE pentru a soluţiona dacă reglementările UE privind transportul aerian permit în mod specific această practică.

Potrivit reglementărilor actuale, transportatorii care operează în interiorul UE trebuie să afişeze preţurile “în euro sau în moneda locală”, dar nu se precizează ce monede non-euro sunt permise.

În hotărârea sa de joi, instanţa de la Luxemburg a redus această calificare, stabilind că monedele non-euro se pot folosi, dar numai dacă sunt legate de serviciul oferit.

Citeşte şi: Donald Tusk anunţă un summit pentru oficializarea acordului dintre UE şi Marea Britanie

Decizia de a lista preţul în lire sterline a fost potrivită, au conchis judecătorii, întrucât era legată de un serviciu ce îşi avea originea în Marea Britanie.

Prin extensie, un zbor de la Londra la Stuttgart poate fi afişat fie în lire sterline, fie în euro, cele două monede de plată legale ale ţărilor unde a avut loc serviciul.

Dosarul se întoarce acum la tribunalele germane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.