Clinica Omicron din Rusia cere INTERZICEREA numelui său pentru noua tulpină de coronavirus

Publicat:

Alexandr Padar, fondatorul reţelei de clinici de oftalmologie ruse Omicron, vrea să interzică Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să folosească acest nume pentru a numi noua variantă de coronavirus, a informat joi postul de radio Govorit Moskva, citat de EFE, potrivit agerpres.

“Acest nume este o marcă înregistrată (…), asocierea sa cu noua variantă de COVID-19 dăunează reputaţiei companiei”, a asigurat Padar.


Citeşte şi: WTA suspendă turneele de tenis feminin organizate în China – Black News

Dacă cineva moare de Omicron, a adăugat el, “este puţin probabil ca familia sau prietenii să vrea să meargă la o clinică cu acest nume”.

Omul de afaceri rus preconizează să depună o plângere în justiţie împotriva OMS, potrivit postului Govorit Moskva.

Prima clinică Omicron a fost deschisă în oraşul siberian Novokuzneţk, în 2015. În prezent, clinică are 11 filiale în întreaga ţară.

Citeşte şi: Cine este noul CEO la Twitter: un expert în învățare automată și AI în vârstă de 37 de ani – Black News

Varianta Omicron, identificată şi ca B.1.1.529, a fost raportată prima oară în Africa de Sud şi calificată drept “îngrijorătoare” de OMS în noiembrie.

În Rusia nu a fost depistat deocamdată niciun un caz cu noua variantă Omicron.

Totuşi, autorităţile au semnalat că este o chestiune de timp ca noua variantă să ajungă în ţară, unde practic totalitatea cazurilor de COVID-19 sunt atribuite variantei Delta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic Celebrul rapper american Eminem, în vârstă de 51 de ani, va deveni bunic,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.