CMC între politică și funcționalitate. Ce șanse au consilierii să se înțeleagă

Publicat:

CMC între politică și funcționalitate. Ce șanse au consilierii să se înțeleagă

Șansele Consiliului Municipal Chișinău (CMC) de a deveni unul cu adevărat funcțional și în interesul chișinăuienilor par să fie minime.

Citește și: Bunicul care și-ar fi violat nepoata a fost plasat în arest


Reprezentanții formațiunilor, care au ajuns să formeze componența CMC, continuă să se acuze reciproc de promovarea „intereselor personale și de grup în CMC”, mai ales în contextul în care acest an este unul anului electoral.

Consilierul PPDA, Victor Chironda consideră că situația în CMC „este clară” și că cei din MAN și PSRM  au „bătut palma”. El  numește această alianță „coaliția pentru buget”.

„Scopul este controlul asupra fluxurilor bugetare. Ambele partide se pregătesc pentru campanie electorală. De aceea, bugetul va alimenta campania electorală a ambelor partide. Tot ce a făcut primarul Ceban în ultimii ani a fost să se pregătească pentru alegerilor locale și acuma noi trebuie să plătim costul acestor proiecte de PR”, a considerat, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV, Victor Chironda.

Consiliera PAS, Zinaida Popa, a fost mai categorică și a numit coaliția între MAN și PSRM drept „grupare pe interes propriu”.

La rândul său, consilierul din partea PSRM, Adrian Lebedinschi a negat toate acuzațiile și a afirmat că socialiștii asistă, de fapt, la un „război între MAN și PAS”.

„Aici este lupta între MAN și PAS. Vor să arate cine este mai mare și mai tare și nu știu de ce cade vina pe noi. Noi vrem soluții, iar colegii din PAS vor show”, a comentat Lebedinschi.

Precizăm că prima ședință a CMC, după alegerilor locale din noiembrie, a  fost convocată din a patra încercare abia săptămâna trecută și a fost marcată de un adevărat scandal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.