CNA a pus sechestru de patru milioane de lei

Publicat:

CNA a pus sechestru de patru milioane de lei

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis un ordin de înghețare pe o sumă de peste 700.000 de lei, în baza delegației ofițerilor de urmărire penală ai CNA, și a preluat în administrare un Lexus din 2016 și alte 700.000 de lei într-un dosar de contrabandă.

De asemenea, au fost confirmate sechestrele, aplicate de ARBI, în valoare de patru milioane de lei și au fost depuse pe conturile trezoreriale ale Agenției mijloace bănești indisponibilizate, în numerar (în monedă națională și valută străină), în valoare de 3.810.469 de lei, transmite Știri.md.


Citeşte şi: DEZASTRU pentru PAS! Partidul Maiei Sandu a pierdut toate municipiile – Stiripesurse.md

Pentru executarea delegațiilor, ARBI a expediat mai multe solicitări către furnizorii de informație atât din interiorul țării, cât și din jurisdicții de peste hotare. În același timp, săptămâna trecută au fost recepționate răspunsuri la interpelările anterioare ale Agenției către omologii din străinătate.

La moment, ARBI are în gestiune 88 de delegații pe 60 de cauze penale în privința a 124 de subiecți cu diferit statut procesual.

CNA a pus sechestru de patru milioane de lei

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate din cadrul Direcției generale asigurare operativă șapte expertize judiciare, Direcția legislație a recepționat 57 de proiecte de acte normative și a expediat autorilor 17 rapoarte de expertiză și 12 avize.

Pe componenta de urmărire penală au fost expediate procurorilor două cauze penale cu propunere de transmitere în judecată. Au fost eliberate 111 caziere, au fost întocmite patru analize operaționale și au fost realizate patru instruiri anticorupție.

La linia națională au fost înregistrate 34 de apeluri, în cancelaria CNA – 1.396 de documente, în izolator se află trei persoane, iar în diferite instituții penitenciare – patru persoane anchetate în dosarele CNA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filoruşii au plecat la Moscova să discute despre „anexarea” R. Moldova de către România

Filoruşii au plecat la Moscova să discute despre „anexarea” R. Moldova de către România Oficiali ruși și aliații lor din R. Moldova s-au adunat la...

Un ucrainean a fost prins cu acte false la Vamă

Un ucrainean a fost prins cu acte false la Vamă În punctul de trecere a frontierei Costești, polițiștii de frontieră au identificat printre pasagerii cursei...

ANSP a înregistrat trei cazuri de malarie

ANSP a înregistrat trei cazuri de malarie De la începutul anului 2024, în Republica Moldova au fost înregistrate trei cazuri de malarie de import. Potrivit...

Și-a ticsit valiza cu medicamente și intenționa să le transporte ilicit prin vamă

Și-a ticsit valiza cu medicamente și intenționa să le transporte ilicit prin vamă Un cetățean străin a încercat că introducă în țară un lot comercial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.