CNA a sechestrat un automobil în valoare de 700.000 de lei

Publicat:

CNA a sechestrat un automobil în valoare de 700.000 de lei

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis o ordonanță de sechestru, în baza delegației Serviciului Fiscal de Stat, pe un mijloc de transport, în valoare de circa 700.000 de lei, săptămâna trecută.

Totodată, pentru patru autoturisme au fost emise două ordine de înghețare, iar pentru două bunuri sechestrate anterior de Agenție, în valoare de circa 5.000.000 de lei în dosarul fraudei bancare, a fost emisă o încheiere judecătorească, transmiteȘtiri.md.


În prezent, ARBI are în examinare 98 de delegații pe 69 de cauze penale în privința a 146 de subiecți.

Citeşte şi: Datoriile consumatorilor faţă de Moldovagaz au crescut cu 50% în 2023 – Stiripesurse.md

În perioada menționată, Direcția generală asigurare operativă a efectuat patru expertize judiciare, dintre care două conoscopice, una criminalistică și una IT, în procedură fiind 63 de expertize.

Ofițerii de urmărire penală au pornit o cauză penală și au propus pentru transmitere în judecată alte două cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 380 de dosare.

Direcția legislație a recepționat patru proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 11 rapoarte de expertiză și nouă avize. La moment se lucrează pe 44 de materiale, recepționate de la autorități.

CNA a sechestrat un automobil în valoare de 700.000 de lei

Direcția analitică a efectuat șase analize operaționale și a inițiat șase noi, alte 101 studii fiind în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 19 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 168 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat cinci activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La Linia Națională Anticorupție au fost recepționate 36 de apeluri. Totodată, 1.374 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

Șapte persoane au fost plasate în izolatorul Centrului, iar în penitenciare se află nouă persoane, arestate în dosarele CNA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție! O nouă capcană pe net. Poliția îndeamnă la vigilență

Atenție! O nouă capcană pe net. Poliția îndeamnă la vigilență Oamenii legii atenționează cetățenii cu privire la existența unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale. Citește și:...

Un moldovean a fost reţinut pentru migrație ilegală în Turcia

Un moldovean a fost reţinut pentru migrație ilegală în Turcia Un bărbat din R.Moldova a fost reținut de autoritățile din Turcia, fiind implicat într-o schemă...

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit la Astana, capitala Kazahstanului, pentru a participa la un summit regional şi pentru...

Tauber cere sancționarea ministrului Perciun și deputatului Marian pentru „consum de alcool în public”

Tauber cere sancționarea ministrului Perciun și deputatului Marian pentru „consum de alcool în public” Deputata Marina Tauber cere sancționarea ministrului Educației Dan Perciun și a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.