X

CNA a semnat un memorandum cu ARMA din Ucraina

CNA a semnat un memorandum cu ARMA din Ucraina

Centrul Național Anticorupție (CNA) al Republicii Moldova, reprezentat de directorul instituției Alexandr Pînzari și directorul adjunct al Agenția de Recuperare și Management a Activelor (ARMA) din Ucraina, Grigol Katamadze, au semnat la 05.08.2024 un memorandum de parteneriat și cooperare domeniul identificării, urmăririi și administrării bunurilor provenite din corupție și alte infracțiuni.

Semnarea acordului a avut loc în cadrul unei vizite de lucru la Chișinău a unei delegații a Agenției de Urmărire și Administrare a Activelor (ARMA).

Citeşte şi: Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice – Stiripesurse.md

Directorul CNA, Alexandr Pînzari a declarat: ”Sunt sigur că vom construi o cooperare interinstituțională fructuoasă întru identificarea și gestionarea bunurilor infracționale în jurisdicțiile naționale și vom consolida interacțiunea prin semnarea acestui Memorandum de parteneriat și cooperare, intensificând astfel eforturile de combatere a corupției și de consolidare a statului de drept.”

CNA a semnat un memorandum cu ARMA din Ucraina

Vicepreședintele ARMA, Grigol Katamadze, și-a exprimat disponibilitatea de a continua și fortifica cooperarea dintre agențiile parțial realizată prin canale de interacțiune internațională.

De menționat că cooperarea se va concentra pe două tipuri principale de activități, și anume organizarea de seminare, inclusiv la distanță, între Republica Moldova și Ucraina care acoperă subiecte de interes pentru Participanți în domeniile lor de competență, dar și organizarea de forumuri specializate care vor combina interesele Participanților în cadrul mandatelor lor respective. Memorandumul a intrat în vigoare de la data semnării sale de către Participanți și va fi valabil pe termen nelimitat.

Tags: Agenția de Recuperare și Management a Activelor (ARMA)Alexandr PînzariCentrul Naţional Anticorupţie (CNA)Grigol Katamadzeucraina
Justiţie