X

CNA aruncă-n aer Legea ‘Patriot’

Legea Centrului pentru Combaterea Dezinformării, cunoscut în spațiul public cu denumirea „Patriot”, riscă să atingă dreptul la libera exprimare, se arată în analiza CNA.

Conform documentului, astfel ar putea fi încălcat dreptul fundamental al omului, transmite la realitatea.md.

Citeşte şi: Germania investește în învățământul profesional din Moldova – Stiripesurse.md

Conform specialiștilor CNA, există riscul să crească nivelul de coruptibilitate. Totodată, în documentul publicat de Legislativ se arată că „nota informativă nu cuprinde analiză amplă, care să includă evaluarea deficiențelor și identificarea soluțiilor clare, raționale” și nu menționează impactul, inclusiv eventuala restrângere a dreptului la libera exprimare.

Analiza mai arată că unele formulări referitoare la atribuțiile centrului sunt confuze. Bunăoară, în context CNA se referă la sintagma „să solicite și să primească date și informații”.

Citeşte şi: De ce posturile ruse reușesc să penetreze atât de ușor spațiile audiovizuale ale statelor fost sovietice? – Stiripesurse.md

În concluzie, CNA recomandă revizuirea mai multor aspecte ale legii și consultarea Consiliului Audiovizualului și Serviciului de Informații și Securitate.

Tags: Centrul Naţional Anticorupţie (CNA)Centrul pentru Combaterea DezinformăriiCentrulul pentrul Combaterea DezinformăriiPatriot
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei