X

CNA face percheziţii la PTF Criva – Mămăliga

CNA face percheziţii la PTF Criva – Mămăliga

Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) este cercetat de ofițerii CNA, fiind suspectat de corupere pasivă. Mai exact, acesta este bănuit de încasarea sistematică a plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga.

Vezi şi: VIDEO – Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA – Stiripesurse.md

Potrivit investigațiilor CNA, angajatul ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Ajutați de bănuit, transportatorii au evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al animalelor, produselor și materiei prime de origine animală supuse supravegherii sanitar-veterinare.

CNA face percheziţii la PTF Criva – Mămăliga

În urma perchezițiilor efectuate la punctul sanitar-veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, purtători de informație și registre de evidență a mărfurilor importate.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Tags: Agenția Națională Anticorupție (CNA)Agenția Naționala pentru Siguranța Alimentelor (ANSA)perchezitiiPTF Criva - Mămăliga
Social