X

CNA îl cercetează pe Președintele Uniunii Chinologice pentru o evaziune uriaşă

CNA îl cercetează pe Președintele Uniunii Chinologice pentru o evaziune uriaşă

Președintele Uniunii Chinologice din Moldova, Serghei Volîneț, este cercetat penal de Centrul Național Anticorupție pentru sustragerea a circa 17 milioane de lei, destinate AO „Centrul Chinologic UCM”, încasate de la participanții la expoziții naționale și internaționale de câini.

Citeşte şi: Italia îşi trimite urşii agresivi în România – Stiripesurse.md

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii municipiului Chișinău au desfășurat astăzi percheziții în cadrul unei cauze penale în care este vizat președintele AO ”Uniunea Chinologică din Moldova”. Acesta este bănuit că ar fi sustras de la participanții la diferite expoziții naționale și internaționale circa 17 milioane de lei.

CNA îl cercetează pe Președintele Uniunii Chinologice pentru o evaziune uriaşă

Urmărirea penală a fost începută în temeiul unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.190 alin.(6) din Codul penal. Potrivit materialelor administrate în cadrul procesului penal rezultă o bănuială că, în perioada 2019-2024, președintele AO ”Uniunea Chinologică din Moldova”, organizând expoziții naționale și internaționale de câini, prin intermediul AO „Centrul Chinologic UCM”, prin abuz de încredere și inducere în eroare a sustras mijloace bănești în cuantum de 16 830 000 de lei.

Suma provine din taxa achitată de participanți, (în funcție de nivelul expoziției și rasă de câini), bani care urmau să fie reflectați în evidența contabilă a Asociației. Respectiv, din suma totală de cca 19 000 000 de lei încasată, doar 2 170 000 de lei au fost contabilizate.

În prezent, Centrul Național Anticorupție desfășoară acțiuni, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău, în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora.

Tags: cainiCentrul Chinologic UCMCentrul Naţional Anticorupţie (CNA)Serghei VolînețUniunea Chinologică din Moldova
Știrile zilei