X

CNA și procurorii au percheziţionat peste 50 de adrese din Comrat

CNA și procurorii au percheziţionat peste 50 de adrese din Comrat

Ofițerii CNA, împreună cu procurorii, au desfășurat astăzi peste 50 de percheziții la birourile, în locuințele și mașinile a 20 de persoane din Comrat. Acțiunile au avut loc în cadrul unei anchete privind spălarea de bani, falsificarea rapoartelor financiare și finanțarea ilegală a unui partid politic. În urma descinderilor, cinci persoane au fost reținute și plasate în arest preventiv pentru 72 de ore, a anunțat Centrul Național Anticorupție.

Vezi şi: VIDEO – Israelul a lansat operaţiuni militare terestre în Liban – Stiripesurse.md

Potrivit CNA, aceștia ar fi fost implicați în mai multe episoade de mobilizare a cetățenilor la proteste contra unor remunerații bănești, achitarea ilegală a transportatorilor de pasageri la protestele organizate, precum și achitarea salariilor pentru activiștii formațiunii.

De asemenea, a fost documentată plata suplimentelor la pensii și la salarii pentru unii bugetari prin intermediul aplicației „ПСБ” a Băncii din Federația Rusă „Промсвязьбанк”, aflată sub sancțiuni internaționale.

CNA și procurorii au percheziţionat peste 50 de adrese din Comrat

În total, au fost efectuate 51 de percheziții la 20 suspecți, inclusiv în birourile acestora din incinta organizației teritoriale Comrat a formațiunii. Totodată, percheziții au avut loc la domiciliile și în automobilele bănuiților.

Sursa: CNA
Sursa: CNA
Sursa: CNA
Tags: Centrul Naţional Anticorupţie (CNA)ComratIlan Şor
Social