CNAM a contractat un număr suplimentar de servicii medicale

Publicat:

CNAM a contractat un număr suplimentar de servicii medicale

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a semnat, în această săptămână, acorduri adiționale cu prestatorii de servicii medicale, în contextul contractării suplimentare de servicii în cadrul unor programe speciale și îngrijiri medicale la domiciliu. De serviciile respective persoanele asigurate vor beneficia până la sfârșitul anului curent, potrivit jurnal.md.

Astfel, cu prestatorii de asistență medicală spitalicească au fost încheiate acorduri în vederea majorării numărului de cazuri tratate în cadrul a două programe speciale, după cum urmează:


Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

– 200 de operații de cataractă în sumă de 2,3 milioane de lei;

– 15 operații de implant cohlear, inclusiv consumabile costisitoare, în sumă de 7,4 milioane de lei.

Alte 2,3 milioane de lei vor fi alocate suplimentar pentru 200 de cazuri de reabilitare pediatrică.

De asemenea, CNAM a majorat cu 3,8 milioane de lei sumele contractuale la compartimentul medicamente costisitoare în cadrul asistenței medicale spitalicești. Acești bani vor fi direcționați pentru tratamentul copiilor născuți prematur cu sindrom de detresă respiratorie cu insuficiență de surfactant și pentru tratamentul pacienților cu accident vascular cerebral.

Totodată, a fost contractat un număr suplimentar de îngrijiri medicale comunitare și la domiciliu. Este vorba despre 958 de vizite în sumă de 280 de mii de lei.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

„Am suplimentat numărul de servicii medicale contractate pentru a răspunde nevoilor persoanelor asigurate. Sporirea accesului la servicii medicale și a calității acestora este una dintre prioritățile companiei”, a declarat Ion Dodon, directorul general al CNAM.

Acordurile adiționale încheiate de CNAM cu prestatorii de servicii medicale vor putea fi accesate pe pagina web cnam.md.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Index Big Mac: Leul moldovenesc, printre cele mai subevaluate monede din lume

Potrivit Indexului Big Mac, lansat de publicația The Economist, leul moldovenesc este subevaluat cu 37,2% față de dolarul american, reflectând astfel o diferență semnificativă...

Usatîi a început colectarea semnăturilor în fața clădirii Președinției

Usatîi a început colectarea semnăturilor în fața clădirii Președinției Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi a început colectarea semnăturilor în fața clădirii Președinției. Comisia Electorală Centrală...

Ultima zi în care mai pot fi depuse actele pentru înregistrarea blocurilor pentru prezidențiale

Ultima zi în care mai pot fi depuse actele pentru înregistrarea blocurilor pentru prezidențiale Astăzi, 25 august, este ultima zi în care mai pot fi...

Armata israeliană loveşte Libanul, Hezbollah anunţă un atac de anvergură

Armata israeliană loveşte Libanul, Hezbollah anunţă un atac de anvergură Armata israeliană a anunţat duminică dimineaţa că a desfăşurat lovituri în Liban după ce a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.