X

CNAM avertizează: O nouă schemă de escrocherie, cu datorii inventate privind fondurile de asigurare medicală

CNAM avertizează: O nouă schemă de escrocherie, cu datorii inventate privind fondurile de asigurare medicală

O nouă schemă de escrocherie a fost pusă la cale de către persoanele rău-intenționate. De această dată este vorba despre niște pretinse datorii, pe care le-ar avea cetățenii pentru plata poliței de asigurare medicală.

În acest sens, autoritățile ne avertizează că angajații (CNAM) Companiei Naționale de Asigurări în Medicină NU telefonează cetățenii despre informații privind datoriile la fondurile de asigurare medicală obligatorie, potrivit deschide.md.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

„CNAM avertizează cetățenii să fie atenți la apeluri de la persoane necunoscute care solicită date bancare sau plata datoriilor legate de asigurarea medicală. În astfel de cazuri, întrerupeți apelul și anunțați poliția.

Aceasta este o schemă de escrocherie în care unele persoane se prezintă fals drept „angajați CNAM”. Nu transmiteți bani sau date personale în astfel de situații”, este îndemnul autorităților de la Chișinău.

Tot din categoria escrocheriilor mai fac parte și schemele ce țin de apeluri telefonice prin care se vorbește despre rude „care ar fi implicate în accident” și escrocii cer sume mari de bani chipurile „pentru a le acorda ajutor”. O altă schemă de escrocherie ține de „pretinsele colete pierdute” fie la Poștă, fie la Aeroport, și care ar fi „scoase la vânzare”.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

În asemenea cazuri, cetățenii sunt îndemnați să verifice atent toate informațiile, să nu ofere date personale sau date bancare, să ia legătura cu instituțiile oficiale.  

Tags: asigurareCNAMescrocherie
Sănătate