Casa Națională de Asigurări Sociale a finanțat astăzi plata ajutorului material anual pentru persoanele cu dizabilități de pe urma participării la acțiunile de luptă din Afganistan și pentru membrii familiilor participanților căzuți la datorie în războiul din Afganistan. Valoarea finanțării a constituit 230 de mii de lei.

În total, de ajutorul material anual vor beneficia 230 de persoane. Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze instituțiilor bancare sau la orice oficiu poștal din țară, unde primesc pensia, alocația, indemnizația sau altă prestație socială.

Citește și Miniştrii de externe ai unor ţări arabe au discutat la Riad despre războiul din Gaza

Pentru întrebări suplimentare, cetățenii pot contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul de telefon 022-257-777.

Începând cu 1 ianuarie 2024, Casa Națională de Asigurări Sociale a preluat de la direcțiile de asistență socială stabilirea și plata a 7 tipuri de ajutoare materiale anuale pentru unele categorii de beneficiari, inclusiv și a ajutorului material anual pentru persoanelor cu dizabilități de pe urma participării la acțiunile de luptă din Afganistan și pentru membrii familiilor participanților căzuți la datorie în acțiunile de luptă din Afganistan (soți și unul dintre părinți).

Pe data de 15 februarie este comemorată Ziua celor căzuți în războiul din Afganistan.