CNN a dat în judecată administraţia Trump pentru retragerea acreditării jurnalistului Jim Acosta

Publicat:

Canalul CNN a anunţat marţi că a atacat în justiţie Casa Albă după ce aceasta a retras săptămâna trecută acreditarea reporterului CNN Jim Acosta după un schimb de replici cu preşedintele Donald Trump, relatează AFP, potrivit Agerpres.

‘CNN a dat în judecată administraţia Trump la un tribunal federal din Washington’, a spus canalul. ‘Canalul de televiziune cere reacordarea acreditării corespondentului său la Casa Albă, Jim Acosta’, a spus CNN.


Citește și : Dmitri Medvedev: Rusia va boicota Forumul de la Davos dacă afaceriști ruși nu vor fi invitaţi

‘Este foarte clar că decizia (retragerii acreditării lui Jim Acosta) încalcă Primul amendament privind libertatea de exprimare’, a declarat avocatul CNN, Ted Boutrous.

Donald Trump ‘a atacat în repetate rânduri CNN şi pe Jim Acosta (…) Nu putem accepta faptul că Casa Albă aruncă oamenii afară doar pentru că nu îi plac subiectele relatate de aceştia’, a mai spus el.

Casa Albă a anunţat joi că îi retrage acreditarea lui Jim Acosta, o sancţiune inedită, după un schimb de replici între jurnalist şi preşedinte în timpul unei conferinţe de presă de o oră şi jumătate la Casa Albă.

Agenţiile internaţionale de presă au relatat un episod din timpul conferinţei, în care Acosta l-a enervat pe preşedinte insistând asupra subiectului “invaziei” – termenul cu care Trump s-a referit la caravana de potenţiali imigranţi din America Centrală, care se îndreaptă spre frontiera Mexicului cu Statele Unite. Deşi preşedintele i-a cerut jurnalistului să cedeze microfonul, acesta a refuzat să îl lase din mână.

Citește și : Fostul premier macedonean Nikola Gruevski a cerut ‘azil politic’ autorităţilor ungare

‘Să-ţi spun ceva. Celor de la CNN ar trebui să le fie ruşine că lucrezi pentru ei. Eşti o persoană necioplită, îngrozitoare’, i-a răspuns Trump lui Acosta, iar în încheiere l-a acuzat: ‘Când transmiţi ştiri false, ceea ce CNN face, chiar foarte des, eşti duşmanul poporului’.

CNN şi preşedintele american au de luni de zile o relaţie tensionată, Donald Trump denunţând canalul ca reprezentând ‘Fake News’ (ştirile false).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 24 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 24 iulie în Istorie 24 iulie este a 205-a zi a calendarului gregorian și a 206-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 24 iulie 2024 

Horoscop 24 iulie 2024  Nativii din zodia Berbec au nevoie de linişte, în timp ce Gemenii evită agitaţia, potrivit stiripesurse. Horoscop 24 iulie 2024 pentru Berbec Energia...

A fost lansată prima păpușă Barbie oarbă

A fost lansată prima păpușă Barbie oarbă Păpușa Barbie cu deficiențe de vedere ajunge azi pe rafturile magazinelor de jucării. Este cea mai recentă din...

Aude Hesbert, numită directoare a Festivalului de Film American de la Deauville

Aude Hesbert, numită directoare a Festivalului de Film American de la Deauville Aude Hesbert a fost numită luni directoare a Festivalului de Film American de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.