Coaliţia antijihadistă din Irak a doborât două drone-capcană care vizau o bază militară de pe aeroportul din Bagdad

Publicat:

Două drone-capcană au fost lansate împotriva unei baze de pe aeroportul din Bagdad, unde staţionează trupe ale coaliţiei internaţionale antijihadiste conduse de SUA, a anunţat un responsabil al acestei coaliţii, precizând că dronele au fost doborâte, informează AFP, potrivit agerpres.

Atacul, care nu a fost revendicat deocamdată, a avut loc chiar în ziua ce marchează doi ani de la moarta generalului iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său irakian, ucişi într-un atac cu dronă american pe aeroportul din Bagdad.


Citeşte şi: Şeful Pentagonului s-a îmbolnăvit de COVID – Black News

“Două drone armate au vizat aeroportul din Bagdad în această dimineaţă, în jurul orelor 04:30 (01:30 GMT)”, unde o bază militară găzduieşte “un număr foarte mic de militari ai coaliţiei, care nu au rol de luptă”, a precizat această sursă. “Bateriile de apărare C-RAM (…) le-au interceptat şi ele (dronele) au fost doborâte fără probleme”, a adăugat sursa, sub protecţia anonimatului.

În fotografii obţinute de AFP de la aceeaşi sursă se poate vedea ceea ce a rămas dintr-un proiectil. “Operaţiuni de răzbunare a comandanţilor”, se poate citi pe o bucată de metal negru.

“Irakienii au declanşat o anchetă”, a precizat responsabilul. “Nu există distrugeri, însă acesta este un aeroport civil, e foarte periculos să fie lansat acest tip de atac”, a mai spus el.

Pe 3 ianuarie 2020, la ordinul preşedintelui american de atunci Donald Trump, un tir de dronă armată a pulverizat vehiculul unde se aflau Qassem Soleimani, arhitectul strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, şi Abou Mehdi al-Mouhandis, numărul 2 al Hashd al-Shaabi, coaliţie de facţiuni armate pro-iraniene, integrate între timp în forţele regulate irakiene.

Citeşte şi: Biden îl asigură pe Volodimir Zelenski de un răspuns energic în cazul unei invazii ruseşti – Black News

Zeci de tiruri de rachete sau de atacuri cu drone-capcană au vizat în ultimele luni trupele şi interesele americane în Irak. Niciodată revendicate, aceste atacuri sunt sistematic imputate de către SUA forţelor irakiene pro-Iran.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni numărul acestor atacuri s-a redus semnificativ.

Facţiunile pro-Iran nu au încetat să ceară retragerea totală a trupelor americane staţionate în Irak în cadrul unei coaliţii internaţionale antijihadiste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.