X

Coalitia condusa de Angela Merkel, la cel mai mai scăzut nivel din istorie

Susţinerea pentru coaliţia aflată la guvernare în Germania, din care fac parte blocul conservator condus de Merkel şi social democraţii, a ajuns la cel mai scăzut nivel din istorie, conform unui sondaj publicat de Bild, scrie Politico.

Susţinerea faţă de Creştin-Democraţi şi Uniunea Creştin-Socială a scăzut cu un procent, până la 29%, în timp ce susţinerea pentru Social Democraţi a scăzut cu două procente, până la 17%. Partidele au împreună 46% iar acesta este cel mai scăzut nivel de aprobare pentru coaliţia care a fost la putere pentru cea mai mare parte a ultimilor zece ani, potrivit news.ro .

Citește și : Preşedintele Republicii Moldova şi fiul său au părăsit spitalul, starea lor de sănătate fiind satisfăcătoare

Guvernul condus de Merkel a trecut prin o serie de momente tensionate, din cauza politicilor de imigraţie şi a unor proteste violente ale extremiştilor de dreapta în oraşul Chemnitz.

Conform sondajului, care a luat în considerare opiniile a 2.472 de alegători germani între 30 august şi 5 septembrie, susţinerea faţă de gruparea de extremă-dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD) a rămas neschimbată la 15%. Susţinerea faţă de partidul de extremă-stânga, Die Linke, a crescut cu un procent, până la 10%.

Citește și : Kabul: Șapte morți și 24 de răniți în urma unui atentat sinucigaş la comemorarea asasinării lui Massoud

Tags: ChemnitzgermaniaMerkelprotestesondaj
Categorii: Diaspora