X

Coaliţia condusă de Arabia Saudită neagă că ar fi bombardat o închisoare a rebelilor Houthi în Yemen

Coaliţia militară condusă de Arabia Saudită a dezminţit sâmbătă că ar fi bombardat o închisoare a rebelilor Houthi în Yemen, atac soldat vineri cu cel puţin 70 de morţi, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Informaţiile despre un atac al coaliţiei împotriva centrului de detenţie de la Saada (nord) sunt ‘lipsite de fundament’, a indicat un purtător de cuvânt, într-un comunicat citat de agenţia de presă oficială saudită. Coaliţia revendicase vineri un raid asupra oraşului Hodeida (vest).

Citește și : Erdogan vrea să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina! După vizita anunţată la Kiev, liderul de la Ankara are în vedere ‘un popas’ la Moscova

Coaliţia afirmă că a examinat ‘extrem de serios’ aceste informaţii, concluzionând că ele sunt ‘fără fundament’ şi ‘fără nicio bază’, potrivit purtătorului de cuvânt, generalul Turki Al-Malki, care îi acuză pe rebelii Houthi de ‘dezinformare’.

Arabia Saudită se află în fruntea unei coaliţii de state musulmane care susţine forţele guvernamentale yemenite împotriva rebelilor Houthi sprijiniţi de Iran.

Comunicatul arată totuşi că închisoarea de la Saada nu face parte din ‘lista ţintelor interzise conform mecanismului agreat de Biroul Naţiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare în Yemen (OCHA)’.

Un bombardament a lovit vineri în plină noapte o închisoare din Saada, fief al rebelilor Houthi. Cel puţin 70 de persoane au murit şi 138 au fost rănite, potrivit organizaţiei Medici fără frontiere (MSF), care a denunţat un atac ‘oribil’.

Citește și : O nouă sub-variantă Omicron îi pune pe jar pe oamenii de ştiinţă

Acest bilanţ se referă doar la victimele aduse la un spital din Saada, însă ‘alte două spitale au primit numeroşi răniţi’, precizează organizaţia, potrivit căreia ‘căutările continuă printre dărâmături’.

Deocamdată nu se cunoaşte nici cine erau deţinuţi, nici numărul lor. Opt ONG-uri, printre care Oxfam şi Save the Children, au afirmat, într-un comunicat comun, că printre morţi figurează migranţi.

Tags: houthiinchisoareOCHATurki al-MalkiYemen
Categorii: Știrile zilei